Temat: nowa grupa

co myślicie o założeniu grupy która by spolszczała modyfikacje, nowe wersje punbb itp. rzeczy??
jeśli chodzi o założyciela to ja się pisze smile
oto opis jak by to miało wyglądać założyłem by forum na pun.pl bo jest za darmo a tu nie potrzebnego syfu nie trzeba bo tam by był na 100% znając życie (bo by było pozwolenie na niego smile ) Każda przetłumaczona modyfikacja była by udostępniana na tej stronie smile
Piszcie czy podoba wam się taki pomysł czy nie?
P.S. jeśli tak to szukam osób które pomogą mi prowadzić tą stronę chodzi o modów itp bo jeśli chodzi o tłumaczy to będę ich szukał jeśli poprzecie mój pomysł i zgłosi sie chodź 1 kandydat na moda (od razu mówię ze nie dam moda za piękne oczy wiec jeśli nie wkładasz sie w jakiś sposób w rozwój tego wsparcia daj se spokój)

2

Odp: nowa grupa

Znowu ostudze zapal entuzjasty.

Imo taka grupa powinna zrodzic sie sama z siebie na tym forum. Jak widac raczej nie ma zbyt wielu zainteresowanych...

Jezeli juz ma ona istniec to wolalbym aby byla pod nadzorem tutejszej administracji wink Zrobi sie subdomene tlumaczenia.punbb.tox.pl, bedzie tam istnialo forum robocze dostepne tylko dla tlumaczy, a efekty pracy beda publikowane na tym forum.

Ty bedziesz dzierzyl zaszczytna posade "Koordynatora do spraw tlumaczen modyfikacji i rozszerzen panelu administracyjnego" wink

Co na to spolecznosc forum?

Żyj tak, jakbyś miał umrzeć jutro. Ucz się tak, jakbyś miał żyć wiecznie. ~Mahatma Gandhi
PunBB | Simple Machines Forum

3

Witam.
Wstępnie bym się pisał, razem z Kochaną tłumaczyliśmy niejedno, PA PunBB też chcieliśmy tłumaczyć ale...
Co do osobnego forum - raczej średni pomysł.
Proponowałbym zrobić tak jak Duch napisał, forum "pracownicze", widoczne tylko dla określonej grupy np. "Tłumaczy" a efekty pracy "Tłumaczy" będą prezentowane w nowym, widocznym dla wszystkich dziale "Tłumaczenia".
Gufi, napisz tutaj/PW dokładnie co i jak.
Sądzę, iż spokojnie moglibyśmy się zająć tłumaczeniem PA (o ile jeszcze nie istnieje).
PS: Oczywiście wszystko jest do obgadania...
Pozdrawiam.

4

nie no można i tak zrobić mi to jest obojętne bo jak każdemu co polecę punbb to pisze do mnie ze jest nie do końca spolszczone i nie będzie przesiadał sie z phpbb tylko po to żeby mieć bezpieczniejszy skrypt i szybszy hmm
a działało to by to na takiej zasadzie ze była by tak grupa jak duch napisał która by tłumaczyła modyfikacje itp rzeczy z angielskiego czy innych języków na polski smile przewiduje około max 10 osób łącznie z adminami i modem tego forum tongue tłumaczyliśmy by te modyfikacje skrypty razem cała grupą 1 za 2 aż skończymy wtedy będziemy czekali na premierę wersji 1,3 żeby ją spolszczyć i jej modyfikacje itd grupa by nie była kasowana oczywiście tylko członkowie jej mogli by sie zmieniać
co do poparcia wystarczy mi poparcie 2/3 zwykłych użytkowników, 1 moda i 2 adminów bo co do chętnych do tłumaczeń znajdę na pun.pl było tam paru chętnych myślę ze sie zgodzą smile
więcej ustaleń podam na pm ale tu niema lub na pocztę ale tylko na adminów lub moda no niestety za tłumaczenie skryptu itp nie przewiduje żadnych pieniędzy ani innych korzyści.

5

Sorry, zapomniałem o braku PW.
Więc jak coś konkretnie będzie wiadomo, dajcie znać.
Jakieś pierwsze tłumaczenia czy coś.
Oczywiście piszę się na to.

6

Ja napiszę krótko - świetny pomysł!

7

no to została jeszcze 1 opina 1 admina mam nadziej ze będzie pozytywna smile

8

Gufi, jest jakiś sposób porozumiewania się z Tobą (oprócz Skype)?
GG z tego co wiem nie masz, może ICQ?

9

Forum Tłumaczenia @ punbb.tox.pl właśnie ruszyło. Prosiłbym chętnych do pracy o logowanie się. Po zalogowaniu prosze napisać list [e-mail] z informacją kim chce być. [Testerem czy tłumaczem.]

Żyj tak, jakbyś miał umrzeć jutro. Ucz się tak, jakbyś miał żyć wiecznie. ~Mahatma Gandhi

10

to może podaj adres i woglę smile
Maras ja mam gg ale tam już jest taki syf ze ja już nie wiem kto kim jest wiec jak chcesz nr to założę 2 numer specjalnie na punbb ok
yhy już sie tam wbiłem tylko ze jest 1 - a mianowicie taki ze ten styl co jest tu na forum jest do kitu bo linki niczym sie nie rożna od normalnego txtu i to mnie wkurza hmm jak nie wiem co hmm sad (tu chodzi o wsparcie a nie o tamte bo tam jest 1 z standardowych stli a one są czytelne smile )

Ostatnio edytowany przez gufi102 (2007-08-01 17:07:55)

11

sorry ze pisze post pod postem ale muszę to tak napisać ludzie jeśli duch nie odpowiada na dopisanie was do jakieś tam grupy piszcie tez do mnie na @ wiadomo jaki adres bo tam jest wszystko podane wink a ja was dopisze tylko napiszcie do jakiej smile

12

Jestem chyba jakiś ciemny bo nie wiem o jakiego maila chodzi tongue.
PS: Do Ducha już wysłałem prośbę o dodanie.

Ostatnio edytowany przez Maras (2007-08-01 22:40:39)

13

żeby być tam tłumaczem musisz do mnie wysłać wiadomość na pocztę jak jesteś zalogowany to tam wejdziesz na mój profil masz podany adres @ i naciskasz to i pojawi ci sie takie okno jak przy pisaniu nowego tematu a tu juz chyba nie będzie kłopotu smile

14

Eh...
Tyle to wiem.
Wcześniej mail miałeś ustawiony na prywatny i sam o tym dobrze wiesz wink.
Ok.

15

Dla jasności - forum robocze tlumaczen znajduje sie tu: http://tlumaczenia.punbb.tox.pl!

16

kumiech a ty nam nie chcesz pomóc jeśli tak to wysyłaj do mnie zgłoszenie na @ oraz wszyscy co chcą nam pomóc bo na razie jest tam nas mało hmm a pracy jest ze .............

17

kumiech jest juz tlumaczem na forum. spojrz na liste uzytkownikow tam...

zamykam temat. za chwile pojawi sie nowy w wiadomosciach...