1

Temat: newsy

witam.
mam na imie piotrek, i jestem bardzo uparty, bo przeglosowalem wyzszosc punbb nad choinka phpbb2 by przemo cool. troche sie juz punbb bawilem, ale chcialbym troche wiecej big_smile.

a teraz moje pytanie: czy mozna by bylo zrobic system newsow oparty na forum punbb? tzn. powiedzmy jeden topic bylby widoczny tylko dla admina/modow w ktorym mozna by bylo pisac wiadomosci, i ostatni post dodany w topicu bylby wyswietlany na stronie np. newsy.php. czyli tylko jedna strona w serwisie byla by z rozszerzeniem php, i ona odwolywala by sie do bazy mysql i pobierala wyznaczone wartosci (tresc, date, nick autora newsa) i umieszczala jako np. kolejny paragraf w dokumencie w porzadku "najnowszy na gorze dokumentu". (sa to moje czyste teorie, na podstawie mojej (nie)wiedzy i pytam sie czy dalo by sie to zrealizowac.)

pyt. 2:
jak zmniejszyc i przesunac w prawo o powiedzmy 3 biale znaki napis pod kazdym topickiem (moderated by...). gdzie musze to zmienic? w stylu css?

Ostatnio edytowany przez cube (2005-06-28 23:59:23)

2

Odp: newsy

1) sa i to nawet dwa (news plugin i drugi w miniportalu) ale nie wiem na ile spełniają Twoje wymagania.

2) gdzieś w kodzie, albo w css (nie wiem dokladnie, jesli w css to uzyj padding-left)

Pozdrawiam
Mateusz Wojnarowski

3

a czy stworzenie takiego skryptu ktory by wyciagal z bazy tylko okreslone wpisy bylo by trudne? na php nieznam sie jeszcze za bardzo ale cale wakacje przedemna smile czy moge prosic o linki do tych pluginow?

4

poszukaj na punbb.org tongue
kto szuka nie błądzi

Pozdrawiam
Mateusz Wojnarowski

5

w sumie po napisaniu posta wpadlen na genialny pomysl zerkniecia na punbb.org i rzeczywiscie znalazlem smile tylko zadnej instrukcji do niego nie ma hmm

6

Cube skrypt, o który Ci chodzi jest zawarty w kodzie news'ów na naszej stronie. Niebawem planuje wydać portal do PunBB, które będzie takie coś zawierał.

Żyj tak, jakbyś miał umrzeć jutro. Ucz się tak, jakbyś miał żyć wiecznie. ~Mahatma Gandhi
PunBB | Simple Machines Forum

7

to ja poprosze wersje okrojona, tylko z newsami big_smile
wlasnie klopot w tym ze niechce portalu calego, gdyz newsy maja byc do gotowej strony, ktora bedie miala powiazanie z forum tylko odnosnikien i (oby) systemem news.

aha. sam system portalowy wyprobuje oczywiscie, oblukam jak to dziala smile

Ostatnio edytowany przez cube (2005-07-03 10:35:02)