Temat: Problem z licznikiem :/

Witam serdecznie,

Po blisko miesiecznym uzytkowaniu PunBB zaobserwowalem jedna, mysle, ze momentami bardzo irytujaca dla administratora, wade tego skryptu. Podam 2 sytuacje:

1. Uzytkownik ma na koncie 100 postow, z jakichs powodow jeden z nich zostaje przez admina usuniety. W jego profilu/na liscie uzytkownikow nadal przy jego nazwisku widnieje liczba 100, zamiast 99.

O ile jednak nie jest to bardzo powazny problem, bo admin moze ta liczbe recznie wyedytowac, to ponizszy problem jest IMHO duzo powazniejszy.

2. Forum posiada konkretne kategorie, jezeli zajdzie potrzeba przeniesienia kilku watkow z jednej kategorii do drugiej nie sa odswiezane dane na stronie glownej forum odnosnie liczby watkow i postow.

I tak np. widnieje info u mnie na forum w jednym z dzialow o 3 tematach i 11 postach, a podczas gdy wejdziemy nizej latwo policzyc, ze tych postow jest tylko 8...

Mam do odwiedzajacych  to forum prosbe - czy da sie zaradzic tego typu bledom? Bede wdzieczny za kazda podpowiedz, informacje.

Dziekuje i pozdrawiam,
Lukasz

Ostatnio edytowany przez lukash9 (2005-06-24 23:03:02)

2

Odp: Problem z licznikiem :/

spróbuj Maintenance w panelu admina...
chyba tylko u Ciebie taki błąd występuje...
I jeszcze na jakim serwerze leży forum tongue

co do postów to z założenia liczy się użytkownikowi liczba wszystkich postów które napisał na forum, nie ważne czy usuniętych!

Pozdrawiam
Mateusz Wojnarowski

3

Nevethir napisał/a:

spróbuj Maintenance w panelu admina...
chyba tylko u Ciebie taki błąd występuje...
I jeszcze na jakim serwerze leży forum tongue

Maintenance? Mozna jasniej? Co zaznaczyc, wpisac w tej sekcji, aby liczba postow i tematow na str. glownej forum wrocila do wlasciwego porzadku?

Forum jest zalozone na serwerze firmy www.webd.pl.

Nevethir napisał/a:

co do postów to z założenia liczy się użytkownikowi liczba wszystkich postów które napisał na forum, nie ważne czy usuniętych!

OK, rozumiem, tak jak pisalem to nie sprawia mi wiekszego problemu, usuniecie postu i edycja w panelu uzytkownika zdarzyla sie zaledwie raz.

4

w panelu admina... - link Maintenance
masz rebuild search zostaw domyślne i wciśnij przycisk tongue

Pozdrawiam
Mateusz Wojnarowski

5

Nevethir napisał/a:

w panelu admina... - link Maintenance
masz rebuild search zostaw domyślne i wciśnij przycisk tongue

wiem gdzie sie znajduje, prosze czytac uwazniej, pytalem jedynie o dane do wpisania.

dziekuje za info odnosnie danych, bede probowal. podziele sie wrazeniami

ps. daruj sobie te jezyki