Temat: Kopia bazy punbb
Witam
czy ktoś wie w jaki sposób zrobić kopie bazy danych z serwera nie mając dostępu do żadnego panelu np. phpmyadmin?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FluxBB jest forkiem skryptu PunBB. Więcej informacji znajdziesz na stronie polskiego wsparcia FluxBB. Zapraszamy także na forum FluxBB.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
czy ktoś wie w jaki sposób zrobić kopie bazy danych z serwera nie mając dostępu do żadnego panelu np. phpmyadmin?
odświeżam,
Z panelu administratora nie mam dostępu do bazy, nie mam wejścia na serwer.
Potrzebuję zrobić kopię, bo poprzedni zarządzający bazą utracił dane w wyniku awarii serwera, nie chcę by sytuacja się powtórzyła a sam zarządzający nie chce dać kopii,
Czy można coś zrobić niż zakładać nowe forum
Sprawdź to: http://punbb.org/download/plugins/AP_DB_management.zip - powinien ci pozwolić na zrobienie kopii bazy danych.
PS: Choć nie dam głowy.
Ime, to jest plugin i kopiuje się go do folderu plugins na serwerze, następnie przechodzisz do panelu administracyjnego i tam już się połapiesz. A jak nie, to pytać na forum - nie na maila.
z tym, że nie mam dostępu na serwer, więc nie bardzo wiem jak to na serwer wrzucić. Gdyby było dojście do serwera sprawa byłaby o wiele prostsza
z tym, że nie mam dostępu na serwer, więc nie bardzo wiem jak to na serwer wrzucić. Gdyby było dojście do serwera sprawa byłaby o wiele prostsza
No ale po ftp masz. Wrzuć plugin do katalogu Plugins i już.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź