1

Temat: Kopia bazy punbb

Witam
czy ktoś wie w jaki sposób zrobić kopie bazy danych z serwera nie mając dostępu do żadnego panelu np. phpmyadmin?

2

Odp: Kopia bazy punbb

odświeżam,
Z panelu administratora nie mam dostępu do bazy, nie mam wejścia na serwer.
Potrzebuję zrobić kopię, bo poprzedni zarządzający bazą utracił dane w wyniku awarii serwera, nie chcę by sytuacja się powtórzyła a sam zarządzający nie chce dać kopii,
Czy można coś zrobić niż zakładać nowe forum

3

Sprawdź to: http://punbb.org/download/plugins/AP_DB_management.zip - powinien ci pozwolić na zrobienie kopii bazy danych.

PS: Choć nie dam głowy.

Kiedyś zadawałem głupie pytania... Teraz też zadaję, ale dzięki pewnym osobom już wiem, jak mądrzejsi ode mnie na takie pytania reagują big_smile.

4

Ime, to jest plugin i kopiuje się go do folderu plugins na serwerze, następnie przechodzisz do panelu administracyjnego i tam już się połapiesz. A jak nie, to pytać na forum - nie na maila.

Kiedyś zadawałem głupie pytania... Teraz też zadaję, ale dzięki pewnym osobom już wiem, jak mądrzejsi ode mnie na takie pytania reagują big_smile.

5

z tym, że nie mam dostępu na serwer, więc nie bardzo wiem jak to na serwer wrzucić. Gdyby było dojście do serwera sprawa byłaby o wiele prostsza

6

Ime napisał/a:

z tym, że nie mam dostępu na serwer, więc nie bardzo wiem jak to na serwer wrzucić. Gdyby było dojście do serwera sprawa byłaby o wiele prostsza

No ale po ftp masz. Wrzuć plugin do katalogu Plugins i już.

7

Podaj adres fora.