Temat: Problemy z include()

Witam,

Mój problem polega na tym iż chciałbym dodać forum do jednego z większych serwisów.
Niestety nie może ono działać jako oddzielna strona. Musi zostać zaincludowane do
środka (treści strony). Budowa serwisu opiera się na tabelach - podział na 3 części (nagłówek, lewa, treść, prawa, stopka).
Dodatkową sprawą jest to, że strona w serwisie ma swoje znaczniki meta.

Ogólnie rzecz biorąc powstaje konflikt. 
Strona się includuje, ale bez styli i jak kliknę odnościk np. zaloguj, czy cokolwiek innego
to przenosi mnie na podstrone, a chciałbym, żeby reszta też była wczytywana w treści strony.

Proszę o pomoc! Nie znam się prawie wcale na php,,, ale jestem w trakcie nauki i mi coś nie wychodzi wink

Pozdrawiam

2

Odp: Problemy z include()

wsadzenie forum w include jest bardzo trudne... wymaga przerabiania tongue
a nie latwiej po prostu w inframe z border=0? ;]

Pozdrawiam
Mateusz Wojnarowski

3

Hmm...
dzisiaj wojowałem z iclude() i ...
prawie wszystko gra. Przerobiłem trochę skrypt - są już style..
dałem odpowiednie ścieżki plików - ale tym razem includuje mi się tylko index.php do
wnętrza tabeli, a reszta juz nie...
problem jest jeszcze z przekierowywaniem po logowaniu... ;-(

o co chodzi z tym inframe ?

4

przecież to jest nie mozliwe... w serwisie w ktorym chce wstawic... nie ma mowy o ramkach.. tylko tabele. Ramki nie nadaja sie do roznych rozdzielczości i przegladarek.

5

hmm to masz przestarzałe info, ramka na 100% zawsze bedzie zajmowala tyle samo na roznych rozdzielczosciach, poza tym kazda przegladarka doskonale sobie radzi z 1 ramka...

Pozdrawiam
Mateusz Wojnarowski

6

a co powiesz w chwili gdy nie chce miec scrolla w ramce??
taki scrollek nie ładnie wygląda ;P

Próbowałem już skryptu z javy aby przycinał ramkę do wielkości wczytywanego dokumentu tak, żeby cała strona wczytywała się bardzo ładnie i powiedziałbym, że nawet pięknie... - Tylko jest małe ale...  - Dodałem wszystko w header.php - tak żeby w nagłówku wczytywał skrypt,
i dałem na koniec dokumentu potwierdzenie. Wszystko poszło jak po maśle - IE wczytuje się tak jak miało być, ale w Operze pojawia się
scroll... ;(. Może zrobiłem coś źle ale nie wiem... - jak chcesz to sprawdź - dam Ci testa - http://eastman.toya.net.pl/dupa.php...
Sądzę jednak, że opera ma problem z czytywaniem headerów z podstron dokumentów i to może być wina..
inframe ma width=900 - tak na wszelki wypadek ;P

Jeśli masz inne przeglądarki to sprawdź i napisz jak wygląda sprawa.

- Może masz jakieś inne pomysły, żeby wszystko wyglądało tak jak się należy

Ostatnio edytowany przez eastman (2005-04-29 10:03:58)

7

Opera jest zryta wink
ale cóż... jak narazie ta strona nie działa hmm

Pozdrawiam
Mateusz Wojnarowski

8

Nevethir napisał/a:

Opera jest zryta wink

Z baśki nie chcesz wink

9

no coż, dziwnie interpretuje html wink

Pozdrawiam
Mateusz Wojnarowski

10

Ja używam często opery i nic do niej nie mam. Denerwują mnie tylko buttony (takie flashowate). Co do firefox to mnie denerwuje w nim to, że (zresztą jak inne przeglądarki oparte na Netscape) ignoruje niedomknięte znaczniki.

Ask for more... ale tylko na forum.

11

uczy jak poprawnie pisać strony wink

Pozdrawiam
Mateusz Wojnarowski