1

Temat: integracja z serwisem www

Chcialbym od razu powiedziec ze jestem nowicjuszem jesli chodzi o php oraz bazy danych.

Niedawno kupilem skrypt do poratlu (obecnie jestem jeszcze na etapie modyfikacji jego wygladu) i bardzo chcialbym go wzbogacic o forum - tu wlasnie natknalem sie na punbb - i bardzo mi przypadl do gustu.

Z poprzednich postow dowiedzialem sie ze mozliwym jest zainstalowanie forum do jednej, tej samej bazy danych z ktorej korzysta moj portal, trzeba tylko forum odpowiednio skonfigurowac + ustawic cookies.

Bede bardzo wdzieczny za udzielenie mi odpowiedzi na nastepujace pytania:

1) Czy na forum jest moze gdzies post/dokument mowiacy co nalezy zrobic krok po kroku aby podlaczyc forum pod obcy skrypt?

2) Czy podczas instalacji skryptu moze nastapic blad i uszkodzeniu moze ulec cala baza danych? Po prostu boje sie aby nie stracic istniejacych juz danych moich uzytkownikow.

3) Czy gdybym sam nie mogl sobie z tym poradzic ktos podjal by sie instalacji tego skryptu dla mnie?

Pozdrawiam!

Ro

2

Odp: integracja z serwisem www

Ad. 1. Zalezy o jakie podlaczenie Ci chodzi. Troche o integracji znajdziesz tutaj.
Ad. 2. Imo bardzo malo prawdopodbne, ale wszystko sie moze zdarzyc. Jezeli tak bardzo zalezy Ci na tej bazie danych to zrob jej kopie bezpieczenstwa.

Żyj tak, jakbyś miał umrzeć jutro. Ucz się tak, jakbyś miał żyć wiecznie. ~Mahatma Gandhi
PunBB | Simple Machines Forum