Odp: PM
Użytkownicy się skarżą, że czasami gdy ktoś ma pełną skrzynkę (a zapomni o tym) to nie docierają do nich wysyłane wiadomości. Rozwiązaniem problemu byłoby właśnie to co opisałem - użytkownik miałby przypomnienie o pełnej skrzynce...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FluxBB jest forkiem skryptu PunBB. Więcej informacji znajdziesz na stronie polskiego wsparcia FluxBB. Zapraszamy także na forum FluxBB.
Główna » Polskie wsparcie PunBB » Mody » PM
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Użytkownicy się skarżą, że czasami gdy ktoś ma pełną skrzynkę (a zapomni o tym) to nie docierają do nich wysyłane wiadomości. Rozwiązaniem problemu byłoby właśnie to co opisałem - użytkownik miałby przypomnienie o pełnej skrzynce...
Powiem tak - nie jestem mistrzem php, a nawet powiedziałbym że znam to słabo ale chyba w modzie jest błąd. Ta Funkcjonalność o której piszesz jest normalnie napisana.
Zobacz:
Otwórz:
include/pms/header_new_messages.php
Znajdź:
// Check if the inbox is full
if($pun_config['o_pms_messages'] != 0 && $pun_user['g_id'] > PUN_GUEST){
$result = $db->query('SELECT count(*) FROM '.$db->prefix.'messages WHERE owner='.$pun_user['id']) or error('Unable to test if the message-box is full', __FILE__, __LINE__, $db->error());
list($count) = $db->fetch_row($result);
// Display error message
if($count >= $pun_user['g_pm_limit'])
$tpl_temp .= "\n\t\t\t\t".'<li class="pmlink"><strong><a href="message_list.php">'.$lang_pms['Full inbox'].'</a></strong></li>';
}
}Podmień na:
// Check if the inbox is full
$result = $db->query('SELECT count(*) FROM '.$db->prefix.'messages WHERE owner='.$pun_user['id']) or error('Unable to test if the message-box is full', __FILE__, __LINE__, $db->error());
list($count) = $db->fetch_row($result);
// Display error message
if($count >= $pun_user['g_pm_limit'])
$tpl_temp .= "\n\t\t\t\t".'<li class="pmlink"><strong><a href="message_list.php">'.$lang_pms['Full inbox'].'</a></strong></li>';
}Wywaliłem ten pierwszy warunek. W chwili wolnej sprawdzę dlaczego to nie działa jak powinno...
Rzecz tkwi w zmiennej $pun_config['o_pms_messages'] u mnie nie zwraca żadnej wartości.
Potestuj to co napisałem - zrób sobie użytkownika jakiegoś i zmieniaj mu grupy (member, mod, admin) i sprawdź czy ok.
No to tyle.
Dzięki elroy - wszystko działa prawie prawidłowo, a oto kilka spostrzeżeń:
1. Łączna liczba wiadomości (przy której pokazuje się info o przepełnieniu skrzynki) to suma wiadomości odebranych i wiadomości wysłanych.
2. Wiadomości wysłane przez moderatora do kogoś z pełna skrzynką dochodzą do adresata.
3. Wiadomości wysłane przez administratora do kogoś z pełna skrzynką dochodzą do adresata.
4. Administratorowi także pojawia się wiadomość "TWOJA SKRZYNKA JEST PEŁNA!" chociaż z zasady administrator ma nieograniczoną pojemność skrzynki (to tylko pojawiająca się informacja bo nadal administrator może otrzymywać nieograniczoną liczbę wiadomości).
Ostatnio edytowany przez Ememone (2008-07-16 17:32:52)
Dzięki za test
Z tego co mi się wydaje, to jedynie do poprawki punkt 4.
Pomyślę nad tym ![]()
Zacytuję tutaj jednego z użytkowników mojgeo forum:
Mam przepełnioną skrzynkę i gdy próbuję wykasować wiadomości to wyskakuje mi błąd Pomocy
treść błędu: "Złe HTTP_REFERER. Próbowałeś się dostać do tej strony z nieznanego źródła. Jeśli problem nadal istnieje to upewnij się, że 'Base URL' jest poprawnie ustawiona w Admin/Opcje. Wszelkie problemy są opisane w dokumentacji FluxBB."
O co może tutaj chodzić w przypadku najzwyklejszego użytkownika? Napisał także, że ma ten sam komunikat przy próbie kasowania wiadomości pojedyńczy oraz przy próbie kasowania wszystkich na raz. Ma ktoś jakiś pomysł?
Witam mam problem jedna z tabel źle mi się wyświetla
Pomoże ktoś ?
Sprawdzałem ustawienia w css a nawet przypisałem identycznie klasy jak są w PA, ale nadal tak.
Kawałek kodu od "Twoje PW"
<div class="block2col">
<div class="blockmenu" style="padding: 0px 10px 0px 0px; margin-top: 10px;">
<h2><span><?php echo $lang_pms['Private Messages'] ?></span></h2>
<div class="box">
<div class="inbox">
<ul>
<li <?php if ($box == 0) echo 'class="isactive"' ?>><a href="message_list.php?box=0"><?php echo $lang_pms['Inbox'] ?></a></li>
<li <?php if ($box == 1) echo 'class="isactive"' ?>><a href="message_list.php?box=1"><?php echo $lang_pms['Outbox'] ?></a></li>
</ul>
</div>
</div>
</div>I kawałek kodu od tego niżej
<form method="post" action="message_list.php">
<div class="blocktable" style="margin-left: 152px;">
<h2><span><?php echo $name ?></span></h2>
<div class="box">
<div class="inbox">
<table cellspacing="0">
<thead>
<tr>Witam mam problem jedna z tabel źle mi się wyświetla http://img355.imageshack.us/my.php?image=problemvd6.jpg Pomoże ktoś ?
Gdzieś wcięło obrazek... ![]()
A nie już dobrze
Jak styl robiłem zepsułem coś w css, ale już jest ok ![]()
Cześć
Gdzieś na punres.org był mod do PMS który wysyłał do nowego zarejestrowanego użytkownika wiadomość powitalną. Nie mogę znaleźć ![]()
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Główna » Polskie wsparcie PunBB » Mody » PM