Temat: Przejscie na punBB z phpBB przy zachowaniu starego forum

Chcial bym moje obecne forum phpBB przepoczwarzyc na punBB. Jednak chcial bym zrobic to w taki sposób aby stare forum cały czas działało. Nowe forum chciał bym uruchomić równolegle, co by po woli je skonfigurować, zapoznać sie z pluginami i przystosować je do mouich potrzeb.
Jak sie za to zabrać. Samo przejście z phpBB by Pszemo => phpBB => punBB to juz doczytalem ale jak rozwiazac sprawe zeby stare forum pozostalo a nowe zostalo zainstalowane w innym miejscu (na tym samym serverze).

2

Odp: Przejscie na punBB z phpBB przy zachowaniu starego forum

http://punbb.wiiem.pl/viewtopic.php?id=308

zrzut skonwertowanej bazy zrob i odpal gdzie idziej, jeżeli o  to chodzi...

Pozdrawiam
Mateusz Wojnarowski

3

To może inaczej, bo jak zapoznałem sie z przytoczonym przez Ciebie tematem, najpierw instaluje się gołe forum a potem dokonuje migracji danych i ustawień (dzięki za linka).
Inteesuje mnie jednak czy Migration Tool (czy jak to sie nazywa) zachowa mi starą baze danych i wszystkie dane o postach treść starego forum zostanie skopiowana w nowe miejsce (czy też nadpisze ją i punBB bedzie z niej korzystac).

Jeżeli ta pierwsza opcja to mi się bardzo by takie rozwiązanie podobało.

4

Przetestuj, bo ja nie pamietam, ale wydawalo mi sie z ebazy starego forum nie rusza smile

Pozdrawiam
Mateusz Wojnarowski

5

Zgadza się, stara baza pozostaje nietknięta. Proces przebiega bardzo gładko. Wśród tutoriali na tym forum jest tez tutorial dotyczacy migracji, serdecznie polecam.