1

Temat: SpinkBB - stwórz własny skin dla PunBB ;)

Na stronie http://www.jsand.net/spinkbb/?lang=en możemy znaleźć naprawdę potężne narzędzie do tworzenia skórek PunBB. Wpisując jeden kolor w pole Dominating color (descriptions background, forums name, bottom links, and so on) i klikając na przycisk Generate możemy stworzyć cały skin na bazie jednego koloru!

Na stronie możemy również oglądać skórki wykonane przez automat. Jak to zrobić? Kliknąć na przycisk Randomize a skin oraz odczekać kilka sekund.

Do dyspozycji mamy również tworzenie stylu "na piechote", czyli dobierając kolory indywidualnie.

Żyj tak, jakbyś miał umrzeć jutro. Ucz się tak, jakbyś miał żyć wiecznie. ~Mahatma Gandhi
PunBB | Simple Machines Forum

2

Odp: SpinkBB - stwórz własny skin dla PunBB ;)

tylko ze hjedno mi tam nie pasuje... niemożliwość wstawiania obrazków ;>

Pozdrawiam
Mateusz Wojnarowski

3

Jakich obrazków?

www.bulgaricus.com
Wszystko o Bułgarii po polsku

4

na przyklad takich jak mam w naglowkach, ikon postów i tematów jak w NevBlack czy PHPBB Blue wink

Pozdrawiam
Mateusz Wojnarowski

5

Jedna z zalet PunBB jest, że brak zbędnych obrazków tongue

www.bulgaricus.com

6

ale nie najladniej to wyglada ;>

Pozdrawiam
Mateusz Wojnarowski

7

Czy ja wiem :> Jak sie postarasz to może ładnie wyglądać wink

Żyj tak, jakbyś miał umrzeć jutro. Ucz się tak, jakbyś miał żyć wiecznie. ~Mahatma Gandhi
PunBB | Simple Machines Forum

8

TABELA KOLORÓW RGB

http://www.statom.pl/HTML/kolory.html
Bulgaricus napisał/a:

Jedna z zalet PunBB jest, że brak zbędnych obrazków tongue

Nie wiem czy to zaleta moim zdaniem powinny być 2 wersje jedna z obrazkami  a 2 bez.
Dla mnie lepsza jest z gifami czyli obrazkami więc popieram bardziej Nevethir i jego style i przyszły mój big_smile

9

Ja osobiście twierdze tak, jak Bulgaricus, ale nie chodzi tu o kłótnie...

Do rzeczy: Rzeczywiście bardzo fajne narzędzie ;-) Korzystam tylko z tego prostszego trybu, i z generatora - nie chce mi się bawić w ręczne ustawianie kolorów, mogło by być po polsku smile

10

Nie no prawda fajne narzędzie no mogło być po polsku smile

11

Ale przecież tam prawie nie ma żadnych słówek. Obsługa jest zupełnie intuicyjna. Przypuszczam, ze potrafiłbym z nim zrobić skórkę nawet gdyby było po chińsku!

www.bulgaricus.com

12

Jeśli chodzi o ten zwykły tryb to tak, ale w trybie zaawansowanym (display console) to już ciężej, niektóre opcje musze ustawiać "na ślepo" big_smile bo ich nie rozumiem po angielsku.

13

przecież widać na podglądzie co się zmienia?

www.bulgaricus.com

14

właśnie pisze

... niektóre opcje musze ustawiać "na ślepo" ...

czyli kilkne i patrze co się zmienia, fajnie by było gdybym odrazu wiedział co zmieniam. Ale i tak nie nażekam fajne narzędzie, nie opłaca go się tłumaczyć dla 2 osób.

15

ja sobie sam troszkę przerobiłem styl standardowy na mnie pasujący, szkoda, że nie mam pojęcia jak wstawić jakieś fajne ikonki i skąd je wziąć sad

16

A odświeżę temat co tam! smile Dobrym rozwiązaniem jest brak obrazków dlatego że nie trzeba specjalnie długo czekać aż się załaduje jednak minusem jest słaby wygląd, cóż coś za coś.

17

Lepiej by było jakbyś odświeżył temat dla PunBB 1.3 (zmieniłem jego nazwę i przykleiłem, dział PunBB 1.3 -> Style), ale tutaj też możesz wink

18

Ok się odświeży, zaraz :]