Temat: PunBB 1.2.11
Nowa wersja blokuje możliwość rejestracji tysięcy kont z jednego IP. Padlismy ofiarą takiego ataku jak pewnie wiecie, co przyjemne nie jest
Zostały usunięte luki związane z możliwością ataku DoS.
Mateusz Wojnarowski
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FluxBB jest forkiem skryptu PunBB. Więcej informacji znajdziesz na stronie polskiego wsparcia FluxBB. Zapraszamy także na forum FluxBB.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nowa wersja blokuje możliwość rejestracji tysięcy kont z jednego IP. Padlismy ofiarą takiego ataku jak pewnie wiecie, co przyjemne nie jest
Zostały usunięte luki związane z możliwością ataku DoS.
ja pierdziu, a kiedy 1.3 ?
No wlasnie czy sa jakies wiesci o 1.3, jakiekolwiek konkretne?
Widac cos im sie nie spieszy ![]()
wiem ze pracuja, beta miala byc juz dawno... przynamniej z tego co pisali ![]()
moze przed wielkanoca sie wyrobia :]
Wielkanocą 2007 ![]()
Może 1.3 tylko Chuck Norris potrafi zrobić?
Ostatnio edytowany przez Bulgaricus (2006-03-13 13:42:25)
Bulgaricus nie badzmy az takimi optymistami. Imho 2010 to wlasciwy termin ;]
Nie wtedy wydadza punbb 1.2.12 ![]()
Oj czepiacie się. Chyba lepiej żeby odkładali daty niż wydali badziew. A tak starają się chłopaki i może zaskoczą nas czymś nowym i rewolucyjnym ![]()

Tlen Team tez mial mnie kiedys zaskoczyc czyms nowym i skonczylo sie fiaskiem...
ale punbb juz zaskoczylo demem rozszerzen ![]()
nie bac takim pesymista:D
Tylko IP jest brane pod uwagę przy rejestracji ? Jeśli tak to co z sieciami LAN ? Kto pierwszy ten lepszy ?
Osoby z tego samego IP mogą logować się dopiero po godzine ![]()
82 // Check that someone from this IP didn't register a user within the last hour (DoS prevention)
83 $result = $db->query('SELECT 1 FROM '.$db->prefix.'users WHERE registration_ip=\''.get_remote_address().'\' AND registered>'.(time() - 3600)) or error('Unable to fetch user info', __FILE__, __LINE__, $db->error());
84
85 if ($db->num_rows($result))
86 message('A new user was registered with the same IP address as you within the last hour. To prevent registration flooding, at least an hour has to pass between registrations from the same IP. Sorry for the inconvenience.');Nev, nie bądź taki skromny ![]()
ale tak na serio to nie wiem o co ci chodzi wicek
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź