Temat: Z IBP na punBB
Jak uzywam narzędzia Migration Tool to nie wiem co wpisać w pole odpowiadajace za prefix.
Co tam mam wpisać?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FluxBB jest forkiem skryptu PunBB. Więcej informacji znajdziesz na stronie polskiego wsparcia FluxBB. Zapraszamy także na forum FluxBB.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak uzywam narzędzia Migration Tool to nie wiem co wpisać w pole odpowiadajace za prefix.
Co tam mam wpisać?
taki prefix jak ma kazda tabela w bazie ipb ( najczesciej jest jakistekst_ i wtedy to wpisujesz)
JAk wchodze do phpmyadmin to prawie wszystkie pliki maja pocztek ibf_ , lecz za _ są rózne nazwy to jaki mam wpsiac prefix?
Aha i jeszcze zapomniałem , ze mam IBP 2.1.4 wiec nie wiem czy ta konwersja pójdzie, a robe konwersje wiadomo z jakich przyczyn (wole sie nie chwalić):P
Ostatnio edytowany przez Yachu (2006-02-13 23:08:08)
spróbuj wpisać jako prefix ibf
Teraz to już nawet nie moge załadować tego konwertera, wpisuje www.*****.ovh.org/board/converters/
Czekam z 2 minuty i pokazuje mi się takie coś:
Proxy Error
The proxy server received an invalid response from an upstream server.
The proxy server could not handle the request GET /board/converters/.
Reason: Error reading from remote server
Nie wiem co robie źle ;( Cały czas nie moge uruchomić konwertera.
Spróbowałem jeszcze raz. Usunałem wszystko z FTP. Wgrałem IBP, przywróciłem do niego baze, zainstalowałem PunBB, potem wrzuciłem folder converters, wpisałem adres do konwertera i wyskakuje mi takie cos :
Błąd serwera!
Serwer napotkał błąd wewnętrzny i nie jest w stanie zrealizować twojego żądania.
Informacja o błędzie:
Premature end of script headers: index.php
Error 500
60free.ovh.org
Thu Feb 16 14:33:15 2006
Prosze pomóżcie mi ;(
nadawales chmody? na konwerter?
poszukaj czy w katalogu nie masz pliku htacces (w total commander włacz niewidoczne pliki)
Pliku htacces nie ma. A jakie mam nadać chmody na katalog converters , 777 ?
Zrobiłem ale nadal mi wyskakuje to samo ![]()
Sory , ze pisze posta pod postem, ale chce zeby ktos mnie zauwazył ![]()
Czy jest ktos w stanie mi pomóc??
Byłbym bardzo wdzieczny.
narazie nie wiem co to moze byc, jezeli znasz angielski to zapytaj na punbb.org, i daj nam znac ![]()
Jednak ten plik htacces siedział w folderze cache. Wcześniej nie szujkałem tak jak trzeba.
Mam nadzieje , ze teraz pójdzie już gładko.
Chyba jednak bede musiał napisac o tym na oficjalce.
Zrobiłęm wszystko i teraz spowrotem pokazuje się to :
Proxy Error
The proxy server received an invalid response from an upstream server.
The proxy server could not handle the request GET /board/converters/.Reason: Error reading from remote server
zglos to na punbb.org, w ogole nie wiem o co chodzi z tym ![]()
To moze napisze co i jak pokolei robiłem, może sie okaże ze coś źle.
1. Najpierw zaisntalowałem IBP
2. Potem zimportowałem do niego baze.
3. Następnie zainstalowałem punBB w oddzielnym folderze
4. Wgralem PunBB Migration Tool
5. No i w tym miejscu występuje problem, otwieram adres www.*****.ovh.org/board/converters/ i wyskauje mi to co napisałem w popzednim poście.
Napisałem na punbb.org , ale jak narazie mi nikt nie odpowiedział.
Mam jeszcze konto na dhost.info. I jest taka sprawa. Na tym serwerze nie moge zainstalować IBP, a zależy mi by jak zainstaluje punBB przywrócić baze z postami i userami.
Czy można jakoś tą baze przenkonwertować bez instalacji IBP na punBB?
Całą baze mam nadal na twardzielu.
Zainstaluj sobie Xamppa albo inny serwer na localu. Nastepnie zainstaluj IPB, PunBB i Konwerter. Zrób konwersje, i zrob backup bazy, który możesz wgrać na Twój serwer. Może tak zadziała
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź