Temat: Forum klasowe:)
http://www.kl2f.host.sk
Oceniajcie!!:D
Ostatnio edytowany przez Rafi1991 (2005-11-15 21:30:07)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FluxBB jest forkiem skryptu PunBB. Więcej informacji znajdziesz na stronie polskiego wsparcia FluxBB. Zapraszamy także na forum FluxBB.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
http://www.kl2f.host.sk
Oceniajcie!!:D
Ostatnio edytowany przez Rafi1991 (2005-11-15 21:30:07)
Moim zdaniem pomysł bardzo dobry.
A samo forum musisz trochę dopracować. ![]()
2b.oz.pl - jak wam sie stronka podoba? :] jeszcze nie skonczona ale w trakcie. i na forum banuje osoby nie z mojej klasy, takze rejestracja jest zbedna
. poprostu kwestie bezpieczenstwa :]
tylko kumpel cos pochrzanil z kodem wczoraj, pozniej to naprawie
Ostatnio edytowany przez cube (2005-11-16 11:11:30)
Forum klasowe, całkiem niezłe. Gotowiec bez większych zmian, ale wybór całkiem niezły.
Teraz pozostaje rozwinąć forum oraz dodać kolejne funkcjonalności, np.:
- galeria zdjęć klasowych,
- download ściągawek
- ....
Zgadzam się z Bulgaricusem - download pomocy naukowych to super sprawa. ![]()
wymiana pomocy i prac domowych - funkcje te realizuje forum :]
Trzeba założyć specjalny dział i zaangażować redaktorów. Gdy odrobią pracę domową lub przygotują pomoc naukową wrzucają ją gdzie trzeba i cała klasa może skorzystać. Współpraca do podstawa.
Będzie musiał jakoś forum przed nauczycielami zabezpieczyć. ![]()
Ostatnio edytowany przez Kas (2005-11-16 20:24:21)
Ja pracuje jeszcze nad wszystkim...tylko mam jeden problem..moze wy mi pomozecie...moja wspaniala klasa strasznie zasmieca forum (130 postow w niecale dwa dni)...:D
Proponuję napisać regulamin i znaleźć dwóch lub trzech dobrych moderatorów. Możesz wtedy stworzyć dział Hydepark na zupełnie luźne rozmowy, a w pozostałych dać dość ścisły podział tematyczny. Na pewno nie będzie bałaganu.
moja wspaniala klasa strasznie zasmieca forum (130 postow w niecale dwa dni)
Zbędne i śmieciowe posty należy zawsze usuwać. Staraj się robić do uprzejmie i nie zwracać zbyt ostro uwagi forumowiczom, bo ich zdenerwujesz. A to Twoje klasa i będę na Ciebie czekać po szkołą.
![]()
wyedukuj klase ze trzeba sie ladnie zachowywac. regulamin powinien byc spoko.
wymiana pomocy i prac domowych - funkcje te realizuje forum :]
Forum służy do wymiany poglądów, taka jest jego funkcja. Oczywiście jak się uprzemy może pełnić inne funkcje, ale czy ma to sens?
Jeżeli miałby postać zbiór pomocnych materiałów do nauki, to wydaje mi się, że forum może nie być najlepszym miejscem.
czy ja wiem...
forum ma teraz różne funkcje... od czatowych po pomoc, kwestia wyboru ^_^
Można poszukać jakiegoś wygodnego rozwiązania - na pewno istnieje.
Dział ściągi
Każda zarejestrowana osoba może dodać dowolne dane w dowolnym formacie wraz z opisem.
Można to łatwo i wygodnie pobrać z serwera. Istnieje także opcja komentowania i oceniania.
Dział prace domowe
System ma zaimplementowany plan zajęć. Każdy ma prawo na nim zaznaczać co z jakiego przedmiotu jest zadane i następnie dodać gotową pracę domowe. Powinno być powiadamianie na @ o nie pobraniu odpowiedniej pracy na jutro. Można być też wrzucić system poprawek i śledzenie błędów.
Ale się rozmarzyłem.
?ycie w szkole stałoby się takie proste. ![]()
Tak na serio to forum jest napewno mało wygodnym, ale chyba wystraczającym rozwiązaniem.
130 postów w dwa dni? Ja z dwoma kolegami zrobiłem 100 w godzine ;]
Chętnie bym je przeczytał. Pewnie połowa identyczna. ![]()
Nie zrobiłbyś tego, bo czytać dobrze nie umiesz. Link do strony/forum jest kilka postów wyżej ;]
130 postów w dwa dni? Ja z dwoma kolegami zrobiłem 100 w godzine ;]
śmieci rox ;]
Nie zrobiłbyś tego, bo czytać dobrze nie umiesz.
Każdemu się zdarza. ![]()
śmieci rox ;]
Coś w tym jest. ![]()
czy ja wiem...
forum ma teraz różne funkcje... od czatowych po pomoc, kwestia wyboru ^_^
Chyba mówimy o tym samym, ale słownictwo sprawia, że brzmi to inaczej. U mnie forum sprowadza się do samych postów, chat nawet zintegrowany z forum w moim rozumieniu to juz nie forum.
Jak najbardziej na bazie forum można rozwiązać pozostałe funkcjonalności, używając mody typu Galeria, Chat, Wiki, Sonda, Załączanie plików ![]()
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź