Kas napisał/a:Świetym tego dowodem jest moje forum. Mam mnóstwo wejść z róznych adresów, a więc nie są to (na 99%) zarejestrowani forumowicze. Niestety, minimalna część takich wizyt kończy się rejestracją. Przypuszczam, że powodem jest wygląda forum, który nie powala na kolana.
Uważam, że nie masz racji. Uważam też, że nawet jak uda Ci się zrobić najpiękniejsze forum w Polsce, to liczba rejestrowanych użytkowników nie zmieni się w zauważalny sposób.
Nie ma miejsca dla forum, które nie oferuje czegoś nowego i unikalnego. Jeżeli są już po polsku fora o PHP starsze i bardziej rozbudowane, to nie widzę powodu, żeby internauci zaglądali na kolejne forum, nawet jeżeli będzie super piękne.
Inna moja uwaga: najpierw trzeba forum rozbudować i spopularyzować a potem zabraniać gościom pisania. Rejestrowanie się jest barierą i we wstępnej fazie życia forum, nie sprzyja ono rozwojowi forum. Potem oczywiście należy obowiązkowo ją wprowadzić, żeby zachować porządek na forum.
Forum PunBB.org jest (Waszym zdaniem) brzydkie, ale bije wszystkie nasze fora razem wzięte swoją popularnością. Dlaczego? Dlatego, że oferuje unikalne informacje których nie znajdziemy w innym miejscu.
Temat obrał bardzo Ciekawy kierunek i mam nadzieję, że jeszcze trochę podyskutujemy 
www.bulgaricus.comWszystko o Bułgarii po polsku