FluxBB jest forkiem skryptu PunBB. Więcej informacji znajdziesz na stronie polskiego wsparcia FluxBB. Zapraszamy także na forum FluxBB.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FluxBB jest forkiem skryptu PunBB. Więcej informacji znajdziesz na stronie polskiego wsparcia FluxBB. Zapraszamy także na forum FluxBB.
Podaj adres, a nie zrzut z ekarnu, to Ci powiemy więcej.
To co ja moge Ci powiedzieć na podstawie tego zrzutu:
- bardzo przypomina phpbb, dlaczego?
- dlaczego tworzysz forum, skoro nie masz jeszcze pomysłu na jego temat?
- kolorystyka - skoro dominuje niebieski, to dlaczego dodawać różowy? Przypomina mi to sklep dla niemowlaków ![]()
- widać, że sporo rzeczy pozmieniałeś (może pomogło Ci to w rozwoju Twoich umiejętności), ale ja nie widzę celu tych zmian, jeżeli coś zmieniasz, to zastanów się po co to robisz?
mozna powiedziec ze wiem... o p2m robie.... ten ruzowy to bbcod
identycznie wyglada w IPB. Phpbb przypomina bo 1. mam jakas slabosc do niego
2. Taki them mi sie spodobal (z tych ktore sa dostepne) i pod niego dopacowywalem forum
. A zmieniam bo sam jeste przyzwyczajony do tych wszystkich guzikow itd.. niektorxy tez mogli by sie pluc czemu jst tekst zamist obrazkow a url nie dam bo robie to na localhoscie ![]()
Ostatnio edytowany przez skoruppa (2005-10-29 10:00:37)
Rzeczywiście forum bardzo przypomina phpBB i nie jest to powód do chwały. ![]()
Z drugiej strony to jeszcze żadna zbrodnia.
Jak będziesz miał gotowe forum to wrzuć na jakiś serwer. Polecam haa.pl oraz 60free.
Wtedy na pewno ocenimy forum.
Dużo lepszy pomysł. ![]()
Skąd masz ten styl i jak on się nazywa?
Niechciałbym się czepiać, ale nadal nie rozumiem... ![]()
Dlaczego upodobniać PunBB do phpBB, IPB lub jakiegoś innego forum? Albo się chce osiągnąć jakiś efekt (trzeba wiedzieć jaki), albo można zostawić wygląd PunBB.
Na razie dostępne style do PunBB nie są zbyt piękne. Poza tym zawsze podobał mi się wygląd IPB i nie widzę nic szczególnie złego w upodobnianiu do niego. Oczywiście lepszy jest styl charakterystyczne jedynie PunBB. Jak ktoś zrobi do niego naprawdę ładny styl (wierzę w Ciebie Nevethir) to go napewno zainstaluję i nie będę używał skórek podobnych do innych skryptów. A na razie - sam nie wiem...
A co do efektu - jest i to ważny. Mieć ładne forum. ![]()
Ladne to rzecz względna. Mi osobiście się phpBB i IPB nie podobają. Standardowe style PunBB podobają mi się bardziej. Dlatego chyba ważniejsza jest treść i funkcjonalność.
Jasne. Treść i funkcjonalności są zdecydowanie najważniejsze. Ale czy forum nie może być też ładne?
Mnie osobiście się phpBB zupełnie nie podoba. Jednak IPB już tak. ![]()
A więc ten styl nie jest zgodny z prawem? ![]()
To prawda.
Jak by nie było możesz mi przesłać ten styl na mój adres? Potestuję go sobie @localhost i może nie zapukają do mnie posępni panowie w sprawie łamania praw autorskich. ![]()
zauważcie, że punbb stawia na szybkość nie na wygląd...
tak i za to go cenie, jest po prostu dobry.... ale jak ktos ma chetke aby cos zrobic to i tak to zrobi
....
trzymac wstawilem na swoj serw http://skoruppa.po.gs
btw zerknijcie na logo (nudzilo mi sie troche
)
DODANE
drugia wersja loga (troche ina (chyba gorsza)
http://img155.imageshack.us/img155/3162/logo3ef.png
Ostatnio edytowany przez skoruppa (2005-10-29 21:23:42)