1

Temat: PhpBB by Przemo -> PunBB

Czy mozliwa jest taka konwersja? tongue

2

Odp: PhpBB by Przemo -> PunBB

by przemo -> zwykle phpbb -> punbb

Pozdrawiam
Mateusz Wojnarowski

3

w związku z tym że strona leży, a tam był tutorial, czy można prosić o jakąś pomoc? tzn. mam helpa od convertera pobranego z punbb.org, ale nie wiem jak przekonwertować phpBB by przemo do zwykłego phpBB (niestety nie mogę tego znaleźć ani na wsparciu by przemo, ani na phpBB).

zależy mi żeby to przenieść na punBB, bo ztestowałem na ostatnio zakładanym nowym forum i to drugie (starsze), którym administruję, też chciałbym mieć na punBB

4

Z tego co pamiętam w PA jest opcja czyszcząca forum z tabeli Przemusia ;]

Żyj tak, jakbyś miał umrzeć jutro. Ucz się tak, jakbyś miał żyć wiecznie. ~Mahatma Gandhi
PunBB | Simple Machines Forum

5

dokładnie:
http://www.przemo.org/phpBB2/index.php? … #uninstall

Ostatnio edytowany przez polkO (2006-01-28 13:14:45)

6

Mam pewien problem po konwersji z phpbb przema do punbb.

W panelu admina, w ustawieniach forum, nie mogę zmienić uprawnień do przeglądania danego forum czy pisania na nim postów.

Czy ktoś mógłby mi pomóc? Albo powiedzieć przynajmniej jaka tabela w bazie danych jest za to odpowiedzialna. wink

Problem no.2
Mam problem z zaznaczaniem tematów jako przeczytane. Kiedy wchodzę do jakiegoś tematu z nowym postem, skrypt traktuje to jakby ten post nie był przeczytany. wink W tej sprawie też bardzo proszę o pomoc.

Ostatnio edytowany przez Louner (2006-04-06 20:49:32)

http://signer.idn.net.pl/static/Louner.png

7

Co do 2 - mod mark topics as read

Żyj tak, jakbyś miał umrzeć jutro. Ucz się tak, jakbyś miał żyć wiecznie. ~Mahatma Gandhi
PunBB | Simple Machines Forum

8

Cześć,
da się przekonwertować phpbb by przemo do punbb bez konwersji do zwykłego phpbb?.. ew. czy mógłby się ktoś tym za mnie zająć? Wstawiłbym banner w stopkę forum. A może jest jakieś przejrzyste howto, dotyczące tego? kasacja kont użytkowników i wątków na forum nie wchodzi w gre.
pozdro