1

Temat: xampp

mam taki oto problem z xampp. http://img383.imageshack.us/my.php?image=error6qm.jpg
wczoraj dzialalo dobrze, bo jeszcze sie bawilem. dzis nie startuje apache. mysql dziala dobrze. kiedys mialem podobny problem, z tym ze na odwrot, mysql wlaczalo sie na sekunde i sie wylaczalo a apache dzialal. no i ni huhu. probowalem startowac apache z katalogu, plikiem dosa, prubowalem zakonczyc apacze tez spod dos i nic. potrzebny mi jest serwer, na kompie bo niechce mi sie szukac w necie. pozatym taki jest wygodniejszy niz ciagle uploadownie pliku. xampp mi odpowiada bo jest banalnie prosty w obsludze. pomocy.

2

Odp: xampp

coś na zepsułeś w mysql przeinstaluj może wszystko wróci do normy   wink

3

restart kompa, i uruchomienie xamppa przez ten jego manager smile

Pozdrawiam
Mateusz Wojnarowski

4

nie idzie w zadna strone. restart, reinstalacja, odinstalowanie=>restart=>instalacja, wszystko konczy sie tym samym. w managerze moge uruchomic mysql a jak klikne na przycisk apacha to zmienia sie na stop i po sekundzie znowu na start. i tak se moge w kolko klikac hmm

niedlugo format, moze pomorze, a jak nie to sprawdze pod linuksem.

moze jeszcze jakies pomysly?
pozdro.

5

Już raczej chyba nie hmm

6

moze firewall go blokuje?

Pozdrawiam
Mateusz Wojnarowski

7

sciagnalem nowsza wersje i nic sad w firewallu jest wszystko ok, od wczoraj blokowalem tylko jedna usluge, ale przywrocilem ja bo myslalem ze to to ale tez niema poprawy. czuje formataw tempie natychmiastowym hmm tyle ze mi sie niechce.

ps. tak czy siak dzieki z checi pomocy.

Ostatnio edytowany przez cube (2005-08-26 17:26:30)

8

sporo windowsów (XP, ME itd.) blokuje bez sensu parę portów potrzebnych dla XAMPPA tongue jeżeli tego w jakiś sposób nie wyłączysz to XAMPP nie pójdzie. Kiedyś to miałem w ME... teraz mam linuxa tongue

Ostatnio edytowany przez Riklaunim (2005-08-27 11:10:52)

9

cube napisał/a:

sciagnalem nowsza wersje i nic sad w firewallu jest wszystko ok, od wczoraj blokowalem tylko jedna usluge, ale przywrocilem ja bo myslalem ze to to ale tez niema poprawy. czuje formataw tempie natychmiastowym hmm tyle ze mi sie niechce.

ps. tak czy siak dzieki z checi pomocy.

a moze windowsowy masz wlaczony? roll

Pozdrawiam
Mateusz Wojnarowski

10

niemam napewno. coz, trzeba linucha odpalic.

11

Xampp jest przestarzały kiedyś z niego korzystałem ale znalazłem coś lepszego WebServ. Polecam!!!

-Chipsy - sposób sprzedania jednego ziemniaka za cenę kilograma.

GG: 3936610
AQQ: 4742888