Temat: Hitman Forum by Hiredgun

Moje Forum w PUNie... nic specjalnego, ale jak można pokazywać...to czemu nie? wink

Trochę się namęczyłem ze stylami, żeby forum tak wyglądało...mam nadzieję, że się wam podoba? smile

http://www.hitman3.webd.pl/forum/

Ostatnio edytowany przez torpedo (2005-08-24 23:00:36)

Czy tańczyłeś kiedyś z diabłem, w świetle księżyca?....

2

Odp: Hitman Forum by Hiredgun

za duże czcionki tongue

Pozdrawiam
Mateusz Wojnarowski

3

To fakt, nie pasuje mi jeszcze to:

Hitman 1 :Codename 47

Nie powinno być Hitman 1: Codename 47?

Żyj tak, jakbyś miał umrzeć jutro. Ucz się tak, jakbyś miał żyć wiecznie. ~Mahatma Gandhi
PunBB | Simple Machines Forum

4

Mi tam się bardzo podoba. Ma klimat i pasuje do tematyki strony. Kolorystyka też jest przyjemna. Nie wiem, czy na dłuższą mete te kolory niebedą męczące dla czytających, ale na pierwszy rzut oka styl bardzo sympatyczny.

Dlaczego twierdzicie, że czcionka jest zaduża? Może trochę większa niż tutaj, ale bez przesady...

www.bulgaricus.com
Wszystko o Bułgarii po polsku

5

Co do cziocnki...to właśnie niedawno zauważyłem ten mały...ERROR. Otóż  Firefox wyświetla znacznie większe czcionki niż IE (do którego starałem się dopasować wygląd). Użyłem złej jednostki rozmiarów, czy co?

Ostatnio edytowany przez torpedo (2005-08-25 09:43:38)

6

A mi się to forum podoba tylko jest trochę za czerwone wink

7

Taki klimat.... krew się leje....

www.bulgaricus.com

8

No..znalazłem odpowiedni parametr wink
I jak teraz, rozmiar jest dobry (w Firefox-ie) ?

Co do samego koloru. Moja poprzednia strona dotycząca gry Hitman 2, była w odcieniach czerni i szarości, dlatego teraz chciałem użyć trochę innych barw...strona o Hitman 4 będzie... różowa big_smile

Ostatnio edytowany przez torpedo (2005-08-25 22:30:40)

9

od razu lepiej wink

Pozdrawiam
Mateusz Wojnarowski

10

OK. Na tej poprawce nie spocznę, jest jeszcze wiele do zrobienia! wink

Wraz z update'em z wersji 1.1.5 do 1.2.0 musiałem zmienić cały plik ze stylami. Zauważyłem jednak, że dość dużo się zmieniło i teraz niektóre kolory są przydzielane grupami, inaczej niż poprzednio (przynajmniej w standardowej składni - bez własnych zmian) ale o tym później.

1) W jaki sposób w TOPie czyli tam gdzie mam teaz "Hitman Forum" blabla tongue w rogu po prawej, wstawić LOGO ? Pewnie to dość prosta sprawa, ale jakoś nie mogłem znaleźć rozwiązania (pewnie za słabo szukałem...)

2) Jak zmienić  kolor tylko tego TOPu ? Bo zmieniając odpowiedni parametr jednocześnie ten kolor jest używany do jednej z grup, komórek tabeli. A ja chciałbym ustawić różne kolory tych elementów.
Mam nadzieję, że zbytnio nie zakręciłem wink
Proszę o pomoc.

Ostatnio edytowany przez torpedo (2005-08-25 23:31:26)

11

co do logo, to Duch niedawno pisal tu na forum gdzies jak logo wstawic.

12

Rzeczywiście..trochę poszukałem i znalzłem w artykułach wzmiankę o edycji pliku main.tpl
Tak też zrobiłem, trochę pokombinowałem i coś tam niby udało mi się poprawić (przynajmniej tak mi się wydaje wink )
Proszę o waszą opinię nim wrzucę na swoje forum:

Tak wyglądał TOP do tej pory:
http://www.hitman3.webd.pl/forum/

Tak wygląda po moich dzisiejszych kombinacjach:
http://www.hitman3.webd.pl/forumtest/

Może być?

PS. Na stronie testowej nie jest ustawiony język, więc nie zwracajcie na to uwagi.

13

o wlasnie widze ze masz dobrze, jak ustawic poprawne kodowanie polskich znakow na forum? bo zamiast ś, ć, ń, ź, dź mam krzaczki hmm takie jak w tym drugim forum. musze kodowanie w przegladarce recznie zmieniac.

14

Bodajże tak.

Wejdź na serwer i ściągnij z katalogu language/polish/ plik 'common.php' (zrób jego kopię...takie przyzwyczajenie wink ). Wyszukaj w nim ciąg znaków 8859-1. zamień go na 8859-2.
Zapisz plik i wrzuć go w miejsce tamtego pliku.

Hier U R smile

No Panowie...podoba się ten TOP czy nie?... roll

Ostatnio edytowany przez torpedo (2005-08-26 21:48:05)

15

Torpedo, właśnie ustaliliśmy wspónie z żoną, ze nowa wersja jest lepsza od starej smile Także śmiało zmieniaj.

Patrząc na całość (nowa wersja) górna belka trochę się gubi na tle czerwonego forum. Nie warto też się zastanowić nad wstawieniem na forum belki ze strony głownej Twojego serwisu? Byłoby wtedy dostępne całe menu serwisu, co jest wygodne dla użytkowników.

Ostatnio edytowany przez Bulgaricus (2005-08-27 09:58:40)

www.bulgaricus.com

16

Nie no...tro od razu widać, że Twoja ?ona ma dobry gust ...GRATULACJE big_smile

OK no to wrzucam wink
Myślę, że jeszcze coś w tym TOPie lekko zmienię w najbliższym czasie...jakieś drobne poprawki.
A co do menu ze strony, to ciekawy pomysł.
Pomyślę nad tym, chociaż link do tego Forum podaje kilku webmasterów, innych stron o tej grze (niby konkurencja tongue) więc wiesz... big_smile

17

torpedo w common.php mam dwa razy ustawione kodowanie 8859-2 big_smile. i niemam zadnego 8859-1 big_smile

18

No to ja już nie wiem...może ktoś inny będzie znał rozwiązanie.

19

Cube zrób wątek o swoim forum i podaj link. Może jak spojrzymy na nie, to coś mądregi wymyślimy smile

www.bulgaricus.com

20

moje forum jest na localu, i dopoki nie bede mial kaski na serwa to nici z pokazowki. ale narazie niemam czasu na zabawe z kompem, siedze moze po 10 min dziennie smile jak bede mial troche wiecej wolnego to pokaze. moze juz z wlasnym stylem ktory narazie tez nie dziala wink. lol