Temat: CMS'y zintegrowane z PunBB

Chciałem się dowiedzieć, które CMS są obecnie zintegrowane z PunBB. Ja wiem o:
RkCMF
Mambo
Nucleus
Jest jeszcze jakiś?

www.bulgaricus.com
Wszystko o Bułgarii po polsku

2

Odp: CMS'y zintegrowane z PunBB

LogicFury

Pozdrawiam
Mateusz Wojnarowski

3

A który z tych czterech polecilibyście do mojego serwisu?

www.bulgaricus.com

4

Mambo lub RkCMF wink

Pozdrawiam
Mateusz Wojnarowski

5

Ale dlaczego? W czym Mambo i RkCMF są lepsze od LogicFury i Nucleus? Jestem nowy w temacie CMS'ów i chciałbym jak najwięcej opinii wysłuchać przed dokonanien wyboru.

www.bulgaricus.com

6

1. LogicForu jest nieskonczony, niestabilny i ma słaby modułm do zarządzania treści.
2. Nucleus to typowy system na blogi...

Mambo ma prosty i stosunkowo leastyczny moduł treści, prosty system szablonów i idealnie nadaje się dla początkujących. o RkCMFie opinie już słyszałeś wink

Pozdrawiam
Mateusz Wojnarowski

7

Właśnie próbuje sie troche wgryźć w Nucleus i mam mętlik w głowie. Jest coś co oni nazywają weblog, czyli z tego co zrozumiałem system dodawania treści jako "posty" oraz późniejszego komentowania ich. Można to użyć jako blog, ale też jako moduł news'ów, przepisów kucharskich i innych treści...

Jak to robi Mambo?

Szukałem wśród pluginów Nucleus coś do zarządzania bazą linków i nie znalazłem nic sensownego. Widziałem za to, że są pluginy na sondy, a ja mam zawsze sondę na inseksie Bulgaricus'a smile W Nucleusie wydaje się, że jest łatwe dostosowanie wyglądu oraz rozbudowana społeczność i zasaby pomocy.

Przez jakiś czas się zastanawiałem nad RkCMF, ale pomimu wielu zalet, które o nim usłyszałem, to się na niego nie zdecydowałem. Przeraził mnie brak działających stron opartych na RkCMF, mała społeczność oraz błędy na stronie RkCMF.

No, to teraz już rozważam tylko Nucleus (odrobinę go poznałem) oraz Mambo.

www.bulgaricus.com

8

Mambo ma książkę kucharską jak mnie pamięć nie myli tongue

http://mambo.zwiastun.net/index.php?opt … ezentid=30

poza tym masę modułów, jak chcesz mogę Ci pomóc przy przenoszeniu i ich doborze wink

Pozdrawiam
Mateusz Wojnarowski

9

Super!!! Tylko jak ja się odwdzięczę ...?

A da się Mambo tak przerobić, żeby wyglądało podobnie jak mój serwis obecnie?

www.bulgaricus.com

10

pewnie wink
zagadaj do mnie na gg (4580566)

Pozdrawiam
Mateusz Wojnarowski

11

O.K. wieczorem jak wrócę z pracy się odezwę.

www.bulgaricus.com

12

Z blogowatych jest jeszcze BlogCms. Riklaunim bierze pod uwagę integrację z Postnukiem (chociasz na razie zarzucił projekt smile).
Testuję teraz Mambo z Punbo. Znacie może inne integratory do Mambo?

13

a na czym polega to zintegrowanie cms'a z Tym forum punBB? ciekawi mnie ten temat, ponieważ forum z którego korzystam to punBB, a stronkę chcę postawić na CMS'ie, myślałem tutaj o joomli (jestem w niej obeznany), wiem, że jest bardzo podobna do mambo..
możecie panowie rozwinąć ten wątek??

14

eeeee... to forum w ogóle działa? jak studnia bez wody, wrzuć kamień i nic.. a może tak jakieś chlup?

15

ale napisz dokładnie o co ci chodzi :d to może ci jakoś sie pomoże wink po za tym dobrym cms-em jest megapun wink

16

o co mi chodzi?.. chciałbym połączyć stronę z forum w jedno (zintegrować), jako przykład podam stronkę klanu do którego należę: http://braterstwo.isp.net.pl/portal.php to jest na phpBB by przemo a ja nie chcę tego, a nawet gdybym chciał to mój usługodawca zabrania korzystać z tego na serwerze big_smile
chciałbym uzyskać podobny efekt na punBB, na pewno trzeba oprzeć się na jakimś jednym lub kilku modach i pytanie czy takie są?to gdzie ich szukać? lub czy ktoś by się tego nie podjął?lub ktoś zna prostsze rozwiązanie?

tu strona punbb.tox jest jakoś połączona z forum czy się mylę?

Mam niespodziankę dla użytkowników naszego wsparcia. Już wkrótce (czyli do około tygodnia) zostanie udostępniona testowa wersja naszego serwisu.

jeden z newsów na stronie głównej, datowany na 2007-04-18 gdzie można znaleźć tą testową wersję serwisu?:>

Ostatnio edytowany przez chalubiec (2008-03-07 12:23:56)

17

portal punbb.tox.pl jest połączony z forum. Jest to dodatkowy portal który zawsze można dograć do forum

co do tego przema to jest normalne przemo plus jakiś portal tzn mod który zawsze można do grać wink
co do hostingu to ma racje ze nie pozwala wgrać phpbb wink

18

a skąd go wziąć??czy niema takiej możliwości? bo ja nigdzie nie potrafię znaleźć u Was na stronie hmm

19

bo go tu ich nie ma jeżeli kiedykolwiek będziesz szukał jakiejś modyfikacji to zapraszam na tą stone http://www.punres.org/ modyfikacja nazywa sie mini portal czy coś w tym stylu wink

Ostatnio edytowany przez gufi102 (2008-03-08 08:11:48)

20

dzięki wielkie wink

dobra, wszystko fajnie, ale jak mam to zainstalować hmm ściągam ten mini portal, to jest tylko jeden plik php, gdzie ja mam go umieścić??
bo z tego angielskiego opisu nie bardzo rozumiem.. sad

Ostatnio edytowany przez chalubiec (2008-03-08 10:33:36)