Temat: PunBB 1.3.5

Witam!

W końcu, po prawie dwóch latach bezczynności, ekipa Informera wydała nową wersję skryptu PunBB 1.3. Zmian wiele nie ma, ale najważniejsze jest to, że w ogóle coś się dzieje i projekt nie umarł. Może to oznaczać, że w niedługim czasie będzie jakaś kolejna rewolucja.

Zmiany względem wersji 1.3.4:

- poprawienie wielu bugów (CSS i templatki, dodanie brakujących wpisów w plikach językowych, poprawka pliku instalacyjnego, typografia, itp.),
- ukrywanie e-mailu gości,
- wzrastanie czasu wizyty,
- usuwanie nieaktywnych kont użytkowników,
- poprawnie funkcji obsługujących silnik forum,
- dodanie linków nawigacyjnych po użytkownikach i banach w Panelu Administratora,
- poprawienie wyświetlania strefy czasowej,
- ograniczenie długości dla raportu,
- dodanie dodatkowych hooksów.

Paczkę ze skryptem można pobrać z oficjalnej strony projektu pod linkiem - http://punbb.informer.com/downloads.php#1.3.5

Post's attachments

punbb-1.3.5.zip 400.06 kb, file has never been downloaded. 

You don't have the permssions to download the attachments of this post.

2

Odp: PunBB 1.3.5

Pytanie zasadnicze, czy ten upgrade nie rozlata mi moich plików? Bo generalnie rzeźbę uskuteczniam na tym co mam, zwłaszcza z tłumaczeniami się nie bawię w wersje polisz i inglisz big_smile

3

Nie wiem, nie jestem w stanie Ci zapewnić pełnej ochrony dla plików. Przed aktualizacją robisz backup wswzystkich plików i upgradujesz. W razie problemów przywracasz skopiowane pliki.

A ze swojej strony dodam, że najlepiej wszystko robić na wirtualnym serwerze, a potem wrzucać już poprawne pliki na normalny serwer.

Co do tłumaczenia, to na oficjalnej stronie skryptu w sekcji pobierania danej wersji skryptu, jest plik odpowiedzialny za informację o zmianach w plikach (przedstawia co się zmieniło, jaki plik, która linijka, itp.).

4

Dzięki za info, powoli jakoś to wsio ogarniam smile