1

Temat: Instalacja [Błąd kodowania zawartości]

Witam mam taki problem jak już uzupełnię dane do MySql itp i klikam Rozpocznij Instalację to wyświetla mi komunikat:

Błąd kodowania zawartości

Otwierana strona nie może zostać wyświetlona, ponieważ używa nieprawidłowych lub nieobsługiwanych metod kompresji.

Otwierana strona nie może zostać wyświetlona, ponieważ używa nieprawidłowych lub nieobsługiwanych metod kompresji.

* Prosimy poinformować właścicieli witryny o tym problemie.

2

Odp: Instalacja [Błąd kodowania zawartości]

Upewnij się [sprawdź 7 razy] czy na pewno dobrze uzupełniasz dane.

3

Wpisywałem je 12 razy sad

4

Z jakiego serwera korzystasz [jaki hosting], sprawdź na jakimś innym darmowym, ew. później u siebie na np. xamppie

5

Spróbuj inną przeglądarką tongue Firefox tak reaguje jak na przykład nie zakończy się buforowania strony (funkcja ob_end_clean). W Operze wtedy chodziło mi normalnie.

Ewentualnie, jeśli znasz się dobrze na PHP, możesz wyłączyć kompresję edytując pliki PunBB

6

Mam hosting na WEBD.pl , przeglądarka jaką próbowałem instalować pun to: FireFox, Safari.

A jak tą kompresję wyłączyć? Możesz opisać?

7

Apple napisał/a:

Mam hosting na WEBD.pl , przeglądarka jaką próbowałem instalować pun to: FireFox, Safari.

A jak tą kompresję wyłączyć? Możesz opisać?

Witam, ja też mam hosting na webd.pl Są dwa rozwiązania tego problemu. Jeżeli domyślnie na serwerze masz PHP 4 możesz samemu zadeklarować PHP 5 i problemy znikną lub poprosić admina o zmianę domyślnego php na 5. Pozdrawiam.

8

Ja tak kiedyś miałem podczas pisania jednego rozszerzenia, ale skoro problem występuje tylko u ciebie (na twoim forum), to znaczy, ze raczej coś z serwerem jest nie tak