Temat: Problem z Administracją

Witam mam podobny problem wiec tu napisze.
Na zwyklego uzytkownika moge sie zalogowac nromalnie, ale kiedy chce wejsc na swoje konto administratora jest juz problem okienko z zalogowaniem i przekierowaniem pokazuje sie i dupa wskakuje biala pusta strona. Mi to wyglada na problem z ciasteczkami ale nie moge tego rozkminic. Forum na punbb 1.3

2

Odp: Problem z Administracją

superryba napisał/a:

Witam mam podobny problem wiec tu napisze.
Na zwyklego uzytkownika moge sie zalogowac nromalnie, ale kiedy chce wejsc na swoje konto administratora jest juz problem okienko z zalogowaniem i przekierowaniem pokazuje sie i dupa wskakuje biala pusta strona. Mi to wyglada na problem z ciasteczkami ale nie moge tego rozkminic. Forum na punbb 1.3

Topic o punbb 1.2 tutaj jest. Napisz w osobnym dziale, przy okazji wgrywałeś jakieś rozszerzenia?

3

Nie chciałem smieci.
Zaladowane rozszerzenia pun_repository, pun_tags, pun_bbcode, pun_pm, pun_poll

4

Modyfikowałeś szablon admin.tpl? Zmieniałeś coś w spolszczeniu PunBB? Od kiedy ten problem występuje?

Wydzielone do nowego tematu

5

Ani admin.tpl nie tykalem ani spolszczenia. forum dzialalo dobrze niecaly miesiac zacząłem instalowac rozszerzenia i zmienilem jedynie parser link na nowej stronie przez jakies 3 dni bylo dobrze i nagle nie moge wejsc juz tak przez tydzien.
Dziekuje

6

Spróbuj odinstalować rozszerzenia. Jeżeli pomoże - wina rozszerzeń, jeżeli nie spróbuj odinstalować parser, jeżeli pomoże - wina parsera itp.

7

niby jak? nie mam dostepu do admina a jak wywale z ftp strona sie nie zaladuje, parser zmienialem nic nie dalo. Wie ktos jak dac admina zwyklemu uzytkownikowi? moze tak mi sie uda

Ostatnio edytowany przez superryba (2009-03-27 16:00:57)

8

A spróbuj jeszcze w tej funkcji na której się wywala dać na początku:

return;

tzn jeśli ta funkcja to get_remote_file to ma to wyglądać mniej więcej tak:

function get_remote_file(...)
{
    return;
// dalsza część funkcji

Ewentulanie możesz wyłączyć sprawdzanie aktualizacji przez phpmyadmina:
tabela config, zmień wartości o_check_for_updates i o_check_for_versions na 0, później usuń plik cache/cache_config.php

9

Jest! Dziala 2 sposob wreszcie moge wejsc na wlasne forum heh wielkie dzieki.
Bardzo dziekuje, powodzenia!

10

Tylko teraz PunBB nie będzie mogło pobrać żadnego pliku z zewnętrznego serwera (czyli m.in nie będą sprawdzane aktualizacje punbb, poprawki bezpieczeństwa, nie będziesz mógł pobrać rozszerzeń automatycznie używając rozszerzenia pun_repository itp)