Temat: Nie mozna sie wylogowac

Witam, od jakiegos czasu uzywam skryptu punbb 1.2.21. Ostatnio pojawil sie taki problem iz po zalogowaniu nie moge sie wylogowac z forum. Resetujac cookies mozna sie wylogowac ale juz kolejne zalogowanie powoduje brak mozliwosci wylogowania. Uzywam przegladarki explorera i firefoxa. Czy moze byc to blad zwiazany z plikiem login.php ?

2

Odp: Nie mozna sie wylogowac

Czy instalowałeś jakieś modyfikacje?
Jeśli nie to wgraj ponownie na serwer plik login.php.

3

Wgralem login.php i lipa jest, to samo caly czas. Tak robilem mody. Wiekszosc modow robilem juz dosc dawno i wszystko bylo ok. Chciaz wczoraj chcialem zrobic private message ale sie nie powiodlo ale przedtem zrobilem kopie i zreszta private message nie ingeruje z tego co pamietam w plik login.php??Aha i zrobilem tez wczoraj ikonki pod szybką odpowiedz bo nie bylo, ale to dziala normalnie

Ostatnio edytowany przez cemey603 (2009-03-25 20:06:17)

4

Spróbuj ściągnąć plik login.php z tutaj forum jak nie będzie działać to skądś indziej, i wgraj ponownie. Dla bezpieczeństwa wyłącz wiadomości prywatne.

5

Juz sobie poradzilem, problem tkwil w include/functions.php troche mnie to zdziwilo, ze functions.php mogl namieszac w logowaniu.

6

functions.php jest "includowany" (dołączany) do każdego pliku i znajdują się tam m.in funkcje dotyczące logowania (zapisywanie cookie'sów itp)

7

camey603 wytlumacz co trzeba zrobic w tym include/function.php bo tez mam taki sam problem i nie wiem jak go rozwiazac. Mam tak prawdopodobnie od czasu zaintsalowania moda - Private message.

8

Skontaktowałem sie z cemey603 poprzez e-mail i poradził mi abym wgrał nieedytowany plik function.php ale niestety wtedy strace Private messege a nie chce sie tego pozbywac. Wie ktos jak temu zaradzic? Gdy biore Wyloguj to pojawia mi sie strona glowna mojego forum.

problem tkwi gdzieś tutaj:

if ($pun_user['g_id'] > PUN_MOD)
        {
            if ($pun_user['g_search'] == '1')
                $links[] = '<li id="navsearch"><a href="search.php">'.$lang_common['Search'].'</a>';

$links[] = '<li id="navprofile"><a href="profile.php?id='.$pun_user['id'].'">'.$lang_common['Profile'].'</a>';require(PUN_ROOT.'include/pms/functions_navlinks.php');
            $links[] = '<li id="navlogout"><a href="login.php?action=out&amp;id='.$pun_user['id'].'">'.$lang_common['Logout'].'</a>';
        }
        else
        {
            $links[] = '<li id="navsearch"><a href="search.php">'.$lang_common['Search'].'</a>';
            $links[] = '<li id="navprofile"><a href="profile.php?id='.$pun_user['id'].'">'.$lang_common['Profile'].'</a>';
            $links[] = '<li id="navadmin"><a href="admin_index.php">'.$lang_common['Admin'].'</a>';require(PUN_ROOT.'include/pms/functions_navlinks.php');
            $links[] = '<li id="navlogout"><a href="login.php?action=out&amp;id='.$pun_user['id'].'">'.$lang_common['Logout'].'</a>';
        }