1

Temat: Styl ?

Witam, czy mógłby ktoś napisać tutorial ( lub dać link ) jak zrobić krok po kroku styl ? smile do ów wersji punBB. Jestem przyzwyczajony do phpBB i gdy spojrzałem na to nie wiem za co się zabrać nawet.

Ewentualnie czy by mi ktoś zakodował layout gdy będzie skończony ? smile <-- w stopce daje link pozycjonujący PR=3

2

Odp: Styl ?

Możesz modyfikować ogólny szablon PunBB (kopiując include/template/main.tpl do style/nazwa_stylu/main.tpl i później edytując go), a także style zmieniające wygląd strony (pliki css). Jeśli znasz język CSS, stworzenie własnego stylu do PunBB nie powinno ci sprawić żadnych problemów.

Oczywiście wszystko to robisz najpierw kopiując domyślny styl (Oxygen) i zmieniasz później tylko nazwy plików (.php i .css) na takie, jakie ma mieć nowy styl (w pliku .php też musisz zmienić nazwy plików). Później pozostaje ci już tylko edycja plików CSS

3

Odp: Styl ?

Da się prościej wink Jeżeli nie znasz CSS pobierz mój styl: http://punbb.wiiem.pl/topic/1345/styl-xtremecs/ I pozmieniaj nazwy i obrazki smile Jutro może znajdę czas i opiszę mniej więcej ;p