Temat: Jak dodać popup?
Mam pytanko. Chciałbym dodać popupa javascript w sekcji register. Który ze skryptów muszę zmodyfikować aby wyświetlał się prawidłowo?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FluxBB jest forkiem skryptu PunBB. Więcej informacji znajdziesz na stronie polskiego wsparcia FluxBB. Zapraszamy także na forum FluxBB.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam pytanko. Chciałbym dodać popupa javascript w sekcji register. Który ze skryptów muszę zmodyfikować aby wyświetlał się prawidłowo?
Nie za bardzo rozumiem co chcesz osiągnąć. Chodzi ci o to, że tak jak na przykład tutaj na forum, po kliknięciu na link Szukaj pojawia się popup pozwalający na szybkie wyszukiwanie?
Też nie za bardzo rozumiem. Mógłbyś to troszkę określić. Bo może ci chodzić o to jak kolega powyżej powiedział lub o nowe okienko lub reklamę w flashu itp. Możliwości jest wiele.
Chodzi mi o to żeby po wejściu do rejestracji pojawiał się w nowym okienku jeszcze jeden formularz który jest w htmlu. Przykładowo taki:
<html>
<head>
<script type="text/javascript">
<!--
function popup(url)
{
window.open(url,'','width=400,height=400');
}
//-->
</script>
</head>
<body>
<a href="javascript:popup('strona.html')">strona.html</a><br />
<a href="javascript:popup('zdjecie.jpg')">zdjecie.jpg</a><br />
<a href="javascript:popup('http://onet.pl')">google.pl</a>
</body>
</html> Właśnie nie bardzo wiem gdzie go wkleić żeby działał..
Ale to ma tylko w samej rejestracji być?
tak ![]()
Spróbuj wywołać popup'a dodając:
<script type="text/javascript">
<!--
function popup(url)
{
window.open(url,'','width=400,height=400');
}
popup(adres_strony);
//-->
</script>po
?>w pliku register.php (wiersz 291)
W sumie to dalej nie za bardzo rozumiem co masz zamiar zrobić.
Spróbuj wywołać popup'a dodając:
<script type="text/javascript"> <!-- function popup(url) { window.open(url,'','width=400,height=400'); } popup(adres_strony); //--> </script>po
?>w pliku register.php (wiersz 291)
W sumie to dalej nie za bardzo rozumiem co masz zamiar zrobić.
Jakoś się nie chce wywoływać
A chodzi mi to żeby w popupie przed rejestracją potwierdzić dodatkowe warunki. Czyli takie coś: wchodzisz do rejestacji - wyskakuje okienko aby potwierdzić "zgadzam się z warunkami" po kliknięciu ok przechodzisz normalnie do rejestracji. Po 1 wiem że można to zrobić dodatkowo przy rejestracji - ale mam taki kaprys żeby to było inaczej:D a po 2 wiem że nie koniecznie musi to być popup ale to mi sie wydawało najprostszym rozwiązaniem więc chciałbym coś takiego zastosować...
A nie możesz poprostu wpisać regulaminu dla forum? Albo przerobić odpowiednio fragmentu kodu z wierszy 64-95 w register.php?
dzięki. już sobie poradziłem. użyłem Thickboxa i jest dokładnie jak chciałem:D
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź