Odp: PunBB 1.3 - Wasza opinia
azhag, które forum masz zamiar aktualizować do 1.3? dug czy fluxbox? ![]()
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FluxBB jest forkiem skryptu PunBB. Więcej informacji znajdziesz na stronie polskiego wsparcia FluxBB. Zapraszamy także na forum FluxBB.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
azhag, które forum masz zamiar aktualizować do 1.3? dug czy fluxbox? ![]()
Oba, DUG i FbPL.
Szkoda, że FluxBB 1.3 zostało uśmiercone, fajnie by wyglądało forum Fluksa na FluxBB. ![]()
Szkoda, że FluxBB 1.3 zostało uśmiercone, fajnie by wyglądało forum Fluksa na FluxBB.
To by wyglądało jakby FluxBB był specjalnie pisany pod polskie forum Fluxboxa ;p
Uśmiercone to może ono nie zostało, ale woleli poczekać aż kod się ustabilizuje i w końcu nie wiem czy mają zamiar wydać kiedyś 1.3 czy od razu 2.0 ![]()
edit: Co do cytowania, sprawdź teraz czy działa, niedawno wyszła kolejna aktualizacja rozszerzenia ![]()
Nie bedzie 1.3 poza tym r716 czy ktoryms.
Wycofuje się ze stwierdzenia że FluxBB nie jest rozwijane - jest
Narazie nie ma większych zmian pomiędzy PunBB 1.3 a FluxBB 1.3 (poza domyślnym stylem, rozszerzenia PunBB działają na Fluksie, odwrotnie też chyba, style też prawie są takie same). Tylko szkoda, że narazie nie ma stabilnej wersji FluxBB bo tak to bym uciekł do FluxBB ;P
hej mam problem - przydzielilem uzytkownikowi Admina i nie moge znaleźć jak teraz cofnąć uprawnienia - gdzie to znajde???
Administracja ---> Użytkownicy ---> Szukasz użytkownika ---> Zaznaczasz przycisk wybierz obok danego użytkownika i Klikasz Zmień Grupę ---> Wybierasz Members ---> Klikasz Zmień Grupę i tyle ![]()
dzięki wielkie
Nie ma sprawy od tego tu jesteśmy ![]()
jak dla mnie to wszystkie zmiany w stosunku do wersji 1,2 są jak najbardziej trafione
Racja lecz jest kilka minusów, ale da się to rozszerzeniami załatwić. No i oczywiście 1.3 jest stosunkowo świeży ![]()
yhy to napisz jakie
bo ja jakoś żadnych nieudogodnień nie zauważyłem
w porównaniu do wcześniejszej wersji ![]()
Brak wbudowanego shoutboxu, brak wbudowanych prywatnych wiadomości, brak 10 najaktywniejszych userów. I kilka mniej ważnych.
a to niby było wcześniej wgrane automatycznie :?
bo ja myślę że było tak samo ![]()
A nie wiem ;] nie wgrywałem 1.2 ale myślę że automatycznie a jak nie to sorki ;]
no niestety mylisz się bo punbb od początku niema tych opcji co ty podałeś ![]()
spam ^^
kto się nigdy nie mylił niech rzuci kamykiem!
Powiem w skrócie, PunBB bardzo mi się spodobało głównie dlatego, żę się łatwo instaluje i do tego mało zasobów z serwera pożera. Jedynym minusem jest chyba mała ilość pluginów, ale da się żyć ![]()
Zależy co rozumiesz przez pluginy - wtyczki do PunBB, czy ogólnie wszelkie modyfikacje? Bo jeśli o to drugie, to jest ich pełno.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź