21

Odp: PunBB 1.3 - Wasza opinia

azhag, które forum masz zamiar aktualizować do 1.3? dug czy fluxbox? tongue

22

Oba, DUG i FbPL.

Szkoda, że FluxBB 1.3 zostało uśmiercone, fajnie by wyglądało forum Fluksa na FluxBB. big_smile

23

azhag napisał/a:

Szkoda, że FluxBB 1.3 zostało uśmiercone, fajnie by wyglądało forum Fluksa na FluxBB. big_smile

To by wyglądało jakby FluxBB był specjalnie pisany pod polskie forum Fluxboxa ;p

Uśmiercone to może ono nie zostało, ale woleli poczekać aż kod się ustabilizuje i w końcu nie wiem czy mają zamiar wydać kiedyś 1.3 czy od razu 2.0 wink

edit: Co do cytowania, sprawdź teraz czy działa, niedawno wyszła kolejna aktualizacja rozszerzenia wink

24

Nie bedzie 1.3 poza tym r716 czy ktoryms.

Pozdrawiam
Mateusz Wojnarowski

25

Wycofuje się ze stwierdzenia że FluxBB nie jest rozwijane - jest wink Narazie nie ma większych zmian pomiędzy PunBB 1.3 a FluxBB 1.3 (poza domyślnym stylem, rozszerzenia PunBB działają na Fluksie, odwrotnie też chyba, style też prawie są takie same). Tylko szkoda, że narazie nie ma stabilnej wersji FluxBB bo tak to bym uciekł do FluxBB ;P

26

hej mam problem - przydzielilem uzytkownikowi Admina i nie moge znaleźć jak teraz cofnąć uprawnienia - gdzie to znajde???

27

Administracja ---> Użytkownicy ---> Szukasz użytkownika ---> Zaznaczasz przycisk wybierz obok danego użytkownika i Klikasz Zmień Grupę ---> Wybierasz Members ---> Klikasz Zmień Grupę i tyle smile

28

dzięki wielkie

29

Nie ma sprawy od tego tu jesteśmy smile

30

jak dla mnie to wszystkie zmiany w stosunku do wersji 1,2 są jak najbardziej trafione

31

Racja lecz jest kilka minusów, ale da się to rozszerzeniami załatwić. No i oczywiście 1.3 jest stosunkowo świeży cool

32

yhy to napisz jakie big_smile bo ja jakoś żadnych nieudogodnień nie zauważyłem big_smile w porównaniu do wcześniejszej wersji big_smile

33

Brak wbudowanego shoutboxu, brak wbudowanych prywatnych wiadomości, brak 10 najaktywniejszych userów. I kilka mniej ważnych.

34

a to niby było wcześniej wgrane automatycznie :?
bo ja myślę że było tak samo big_smile

35

A nie wiem ;] nie wgrywałem 1.2 ale myślę że automatycznie a jak nie to sorki ;]

36

no niestety mylisz się bo punbb od początku niema tych opcji co ty podałeś big_smile

37

spam ^^

kto się nigdy nie mylił niech rzuci kamykiem!

38

Powiem w skrócie, PunBB bardzo mi się spodobało głównie dlatego, żę się łatwo instaluje i do tego mało zasobów z serwera pożera. Jedynym minusem jest chyba mała ilość pluginów, ale da się żyć wink

39

Zależy co rozumiesz przez pluginy - wtyczki do PunBB, czy ogólnie wszelkie modyfikacje? Bo jeśli o to drugie, to jest ich pełno.