21

Odp: Problem z logowaniem

p.s. poza tym na przykład w Operze wystepuje podobny problem

22

No dobra ja moge czyscic ciasteczka ale jak ja wszystkim internautom wytlumacze ze maja czyscic ciasteczka bo cos nie chodzi na moim forum!!! to przeciez zniecheca postowiczow!!! ja pieprze nie ma na to innego sposobu??

http://wlkp-forum-akwa.ovh.org/upload/img/phpbb_blue/logo.gif

23

Znalazlem rozwiazanie, chodzi o alias, mam forum na glt.pl i nie mozna sie zalogowac, dopiero gdy uzytkownik wejdzie bezposrednio to wszystko dziala.

Pozdrawiam.

24

wylacz maskowanie na glt ;p

Pozdrawiam
Mateusz Wojnarowski

25

Dla mnie problem dużej wagi, zaprosiłem na forum pierwszego użytkownika, któremu nadałem prawa administratora i... ani z IE, ani z Firefoxa nie może sie zalogować, co stawia pod znakiem zapytania sens tworzenia czegoś z czego niewielu będzie potrafiło korzystać.
Proszę o poradę w temacie.

26

U mnie problem się rozwiązał, użytkownik miał zablokowaną obsługę ciasteczek w firewallu.

27

Wina prxeglądarki lub w ostatecznosci serwera..
Masz moze kilka for w jednej domenie a roznych katalogach? (bo w takim wypadku jest podobnie)

Pozdrawiam
Mateusz Wojnarowski

28

Mam teraz inny problem z logowaniem :-(
Jest ok gdy loguje sie z adresu spina
Wykupiłem jednak domene spina na której ustawiłem przekierowanie na spina i z adresu spina nie mogę się zalogować.
Próbowałem zmienić przekierowanie na spinai tez z adresu spina  nie możliwe logowanie.
Jak ja mam ustawić to przekierowanie aby możliwym było logowanie z spina ?
Myśle że problem leży w przekierowaniu domeny, ponieważ do joomli ze spina też nie można się zalogować, natomiast z spina loguję się bez problemu.

Już działa, cholerne pliki cookies, odblokowalem i jest ok.
Tylko ja naprawde tego nie rozumiem, dlaczego na domyślnych ustawieniach na spina i na wszystkie inne fora mogłem się logować, a na spina już nie?

Ostatnio edytowany przez Grzegorz (2007-11-22 11:36:42)

29

Temat nadal nie rozwiązany i opisze raz jeszcze, na forum spina loguje się spod IE, natomiast spod firefoxa nie mogę !
I prosze mi nie pisać ze to coś z cookies, bo akurat mam otwarte 3 inne fora i na nich problem nie występuje.

Co mam źle?

Ostatnio edytowany przez Grzegorz (2007-11-23 05:23:06)

30

Inny nie rozwiązany problem - u jednego z użytkowników mojego forum nie działa "automatyczne logowanie" - za każdym razem gdy wchodzi na forum musi się logować! Tak dla spróbowania wyczyścił COOKIES i to też nie pomogło.

Ma ktoś jakiś pomysł na rozwiązanie problemu?

31

Panel użytkownika i tam musi szukać, aby logowało go zawsze.

32

Dzięki...

Profil / Prywatność / Zapamiętaj login i hasło pomiędzy wizytami.

33

A ja nie mogę się zalogować spod Firefoxa, na IE idzie bezbłędnie, to już jest irytujące, bo na dwóch różnych serwerach nie mogę się zalogować

34

A jaki się komunikat pojawia?

35

komunikat jest taki:

"zostałeś poprawnie zalogowany, przekierowanie..."

po czym znowu jestem jako gość, czyli nie zalogowany:)

czasami udaje mi się poprawnie zalogować, nie wiem od czego to zależy

Ostatnio edytowany przez MFrost (2007-11-07 21:53:12)