Temat: Problem z logowaniem
No własnie.U mnie jak i u innych użytkowników zalogowanie sie przez IE nie jest mozliwe.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FluxBB jest forkiem skryptu PunBB. Więcej informacji znajdziesz na stronie polskiego wsparcia FluxBB. Zapraszamy także na forum FluxBB.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
No własnie.U mnie jak i u innych użytkowników zalogowanie sie przez IE nie jest mozliwe.
tzn, możesz jaśniej? gdzie nie możesz się zalogować?
Może Twoj serwer czegoś nie obsługuje. często sie zdarza że darmowe serwery mają domyślne opcje.
Zalogowanie na forum.Serwer nie jest darmowy.To netlook.
Jako, że to mój pierwszy post na tym forum - zanim przejde do rzeczy (w zasadzie problemu którego wątek rozwinął przede mną Sztygar), chciałem powiedzieć, że sam serwis jak i forum na temat PunBB to naprawde wystrzałowy pomysł. PunBB jest skryptem który rozwija sie nadwyraz szybko a jego dodatkowym atutem jest niewątpliwie to, że jest darmowy
.
Chyle czoła administratorowi - i licze na to, że forum zacznie sie rozkręcać - im szybciej tym lepiej. ( dla wszystkich)
A teraz odnośnie problemu:
Ja także mam problem z logowaniem sie spod I.E. Jako, że juz wieki temu porzuciłem I.E. na rzecz firefoxa (wcześniej firebirda) kiedy stawiałem forum nie wpadłem na pomysł zeby przetestować je
na tej własnie przeglądarce.
Problem obawia sie następująco :
1. logujesz sie - potwierdzasz
2. pokazuje sie okienko ze jesteś poprawie zalogowany
3. wyskakuje głowna strona forum - ale ty dalej jesteś gościem
Szukałem na ten temat czegokolwiek - i znalazłem "niby rozwiązanie" pod adresem :
http://forums.punbb.org/viewtopic.php?id=5559
Stosując sie do tego co opisywali tam kolesie pozmieniałem zawartosć config.php - ale problem w dalszym ciągu nie zniknął ;/
Dalej mnie to męczy - gdyż (z bólem serca musze stwierdzić) że większość osób dalej używa I.E. a kiedy sie zarejstrują i widzą że zadne nowe działy sie nie pojawiły (musiałem poukrywać część działów dla gości z zewnątrz) - poprostu olewają taką strone i wiecej sie na niej nie pokazują.
Jesli ktoś da rade, lub wie jak sie wyzbyć tego problemu - bede wdzięczny za pomoc.
Rozwiązanie: usunąć ciasteczka ![]()
Miałem też przypadek u jednego użytkownika, że to nie pomogło. Pomogła dopiero reinstalacja systemu.
Niestety.. gdyby problem był taki prosty to nie zawracałbym nikomu gitary na forum ![]()
Ciasteczka usuwałem juz wcześniej, usuwałem także wszystkie pliki tymczasowe itepe.
Problem nie dotyczy wyłącznie mnie - ale także prawie wszystkich ludzi którzy próbują sie zalogować na moje forum ![]()
Mysle ze nie ma sensu prosić wszystkich nowo zalogowanych użytkowników o reinstall systemu ![]()
Ostatnio edytowany przez Daimon (2005-05-15 23:28:10)
hmm a może coś z ustawieniami serwera?
A może czas przestać używać IE. Przecież tego nawet przeglądarką nie można nazwać. Ja zaliczm to do trojanów - pozwala na przeglądanie zawartości internetu z komputera i odwrotnie ![]()
Ale 95% internautów używa IE. PunBB działa poprawnie z IE, przynajmniej u mnie i na wszystkich forach PunBB, na których byłem.
Ale 95% internautów używa IE. PunBB działa poprawnie z IE, przynajmniej u mnie i na wszystkich forach PunBB, na których byłem.
juz nie 95% tylko ponizej 70 ![]()
hmm a może coś z ustawieniami serwera?
Tylko nie wiem co mogłem źle poustawiać
. Forum dziala jak należy - nie ma trzasków, nic sie nie pierniczy - poza tym nieszczęsnym logowaniem
.
Niektórym udaje sie zalogować przez I.E. bez problemu (niestety jest to baaardzo mały procent użytkowników) - dalej nie mam pojęcia co z tym zrobić i jak sprawić zeby w końcu zaczeło działac jak należy ;-/
Wszelkie sugestie - mile widziane
)
Jesli ktoś ma ochote sprawdzić jak to wygląda to zapraszam na:
http://forum.os.glt.pl
Może to pomoże:
http://docs.punbb.org/faq.html#faq2_5
http://forums.punbb.org/viewtopic.php?id=7416
Hej!
Na początku witam wszystkich
bardzo serdecznie.
Co do problemu to mam to samo i trafiłem na tą przuroczą stronkę w poszukiwaniu rozwiąznia!
Na początku było OK, ale po czasie okazało się że już nie mogę się logowć. co gorsze od userów spływają podobnie niepokojące informacje!!! Dałem sobie trochę czasu na rozwiąznie problemu ale nie mam go zbyt wiele.
Widzę, ze oststatnie wpisy w tym temacie są z maja, więc wnioskuję, ze te dwa linki rozwiązują problem, tak?
Ale o czym oni tam piszą? ktoś mógłby mi pomóc?
Dzięki ![]()
PS.
dodam jeszcze, ze problem nie zawsze występuje! czasami uda się zalogować ![]()
Ostatnio edytowany przez pietras (2005-08-19 12:57:19)
zmien poziom zabezpieczeń w IE.... ewentualnie zmień przeglądarkł ![]()
a od strony skryptu nie da się niczego zmienić?
włącz debug info (w artykuły/porady)
i spróbuj sie zalogować. Jeśli jakieś błędy się pojawią to pisz... jeśli nie to jakoś spróbujemy rozwiązać ten problem. Moim zdaniem zależy to od serwera...
dzięki. Jak problem sę powtórzy, będę pisał.
//chwilowo mogę sie logować ![]()
U mnie to samo się działo z phpBB (forum.dobreprogramy.pl) z pod FireFoxa
i poprostu musiałem czyścić ciasteczka.
Witam!
mam ten sam problem.Na przyklad: loguje się , nastęouje perzekierowaniena strone główna i jest tam informacja ,że jestem niezalogowany. Przeglądam tematy i dalej jestem niezalogowany ale gdy na przyklad wejde w opcję szukaj to tam widnieje juz jako zalogowny. Poza tym gdy zaloguje sie mam problemy z wylogowaniem, klikam w link wyloguj i nie wylogowuje mnie. Po restarcie przeglądarki gdy wchodze na sytronę forum nadal jestem zalogowany i nie moge sie wylogowac. W czym może tkwic proble,? chyba troche głupio zmuszac userów do usuwania cokies albo zmieniania przegladarki?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź