Temat: Problem KOD:KOD

kolejny dzien kolejny problem  ;-)

po zainstalowaniu moda chatBOX : Poki BB ChatBox - v2.0 - by Pokemon_JOJO

( ominalem wymagania co do wersji ) poniewaz pisal mi ze nie mozna zainstalowac tej wer na tym forum ( 1.2.17 )

i teraz do sena sprawy :

forum chodzi , czat chodzi , jedyne denerwujace jest to :

http://tapetosik.com/files/vapd2idukv8ifnj8kh9v_thumb.jpg

jak temu zaradzic ?

2

Odp: Problem KOD:KOD

O którą rzecz ci chodzi? Kod? Czy to dziwnie ułożone logo?

edit: nie przeczytałem tytułu tematu ;] już wiem o co chodzi. Na moje oko to coś z bbocde, możesz podrzucić link do forum?

3

a moze posypala sie baza ?

bo przy bledzie wyskakuje mi tez takie cos :

Kod: Kod:
An error was encountered
File:
Line:

PunBB reported: You are running a version of PunBB (1.2.17) that MDT v0.9.9 does not support. This mod supports PunBB versions: 1.2.14, 1.2.13, 1.2.12

czy to wina mojego forum ?

forum jest na prywatnym serwie

4

Jeśli mimo to chcesz zainstalować rozszerzenie to powinieneś wyedtować plik instalacyjny (dodając swoją wersję PunBB do niego).

A co do Kod to może być wiele przyczyn. Najpierw wypadałoby dokładnie wybadać z czego on wynika (więc link do forum by się przydał). Jakieś dodatkowe mody instalowane oprócz chatboxa? Ten kod sie pojawia po instalacji Chatboxa?

5

cholera zle sie wyrazam

wiec tak :

- napis : KOD:KOD wystepuje caly czas gdy jestem na forum ( no jak nie jestem to go nie widze ;-) )
- stwierdzilem ze nie bede sobie tym na razie zaprzatal głowy wiec wrzucilem kolejny "mod" plugin  ( MDT )

ten wywalil mi blad ze nie jest do tej wersji , ale zauwazylem tez ze przy wywalaniu bledu pojawily sie rowniez : KOD:KOD

dlatego stwierdzilem ze to raczej nie moje forum tylko baza/ cos na serwie sie posypalo

i teraz pytanie czy mam racje ?

6

Modyfikowałeś ręcznie jakieś pliki? (na przykład kopiując z tego forum coś?)

Instalator modów (takie okienko z przyciskiem instaluj wink ) korzysta z pliku include/common.php, więc to może być wina tego pliku. Przeszukaj go i zobacz czy gdzieś przypadkiem nie ma słowa KOD ;]

7

uff udało mi się znaleźć błąd

okazalo sie ze w lang/polish/pms.php znajdowal sie ten nieszczesny "KOD" ( w pierwszej lini )

ps przeszukalem wszystkie pliki forum .... za pomoca notepad++ , program jeszcze mnie nie zawiodl

8

Pietia83 napisał/a:

uff udało mi się znaleźć błąd

okazalo sie ze w lang/polish/pms.php znajdowal sie ten nieszczesny "KOD" ( w pierwszej lini )

ps przeszukalem wszystkie pliki forum .... za pomoca notepad++ , program jeszcze mnie nie zawiodl

offtopic: polecam zdecydowanie PSPad - zdecydowanie lepszy edytorek

9

PSPad jest słaby wink

Najlepsze edytory z jakimi miałem do czynienia do Quanta Plus (linux, KDE) i Ecplipse PDT (ale to jest kombajn i używanie go ma sens tylko przy duużych projektach.

10

Szkoda, że nie ma jak wydzielić tego offtopu ale mniejsza o to ;]

Quanty jeszcze nie próbowałem. Narazie kdevelop wystarcza mi w zupełności.

11

[wstrętny offtop]
emacs, o niewierni wink
[/wstrętny offtop]