1

Temat: Spam

Forum zaczynają atakować spamerzy, wywaliłem już 2 tematy (ten sam użytkownik, dostał bana). Zerknijcie tylko na listę ostatnio zarejestrowanych użytkowników.
http://punbb.wiiem.pl/userlist.php? … otwierd%BC
Po samych loginach można poznać że 90% użytkowników na tej stronie (jak nie więcej ;] ) to spamerzy. Aktywacja na maila to za mało, przydałby się jakiś kod do przepisania.

Administracja - do roboty! ;]

2

Odp: Spam

Codziennie średnio 5 botów się rejestruje na tym forum (na szczęście żadko który przechodzi aktywację na maila). 5 na dzień = 150 na miesiąc - to już się nie dziwie dlaczego na tym forum jest tak dużo nieaktywnych użytkowników. Tak średnio obliczając to za niecały miesiąc (20 dni) będzie tu 2000 userów (znaczy botów chciałem napisać ;] )

Administracja - co z wami? Gdzie wy jesteście? Na wakacjach (których jeszcze nie ma ;] )? A tak w ogóle to ile aktualnie jest administratorów?

Czemu nie chcecie przejść się na FluxBB? Domena jest, aby tylko znaleźć serwer i mogę się resztą zająć ;]

Jeśli nie to dalibyście przynajmniej wjazd na ftp żeby jakiegoś moda przeciwspamowego zainstalować, chyba że mam sam zacząc szukać dziur w zewnętrznych modach (bo w punbb to wątpie że znajdę ;] ) i "uzyskać" dostęp do ftp big_smile

3

Do 2009-01-13 mogę bez problemu daris dać dostęp do mojego serwera w netarcie. Później się przesiądziemy smile

edit: jeżeli masz czas, to dam oczywiście dostęp  - ja od strony merytorycznej niestety na razie nie pomogę, bo jestem zawalony pracą.

Ostatnio edytowany przez elroy (2008-05-25 19:25:12)

4

Nie chodzi o to że nie mam serwera (bo serwer to by się znalazł), ale ja oczekuję na stanowczą decyzję administracji (głównie Wojnara, z którym nie ma bardzo jak się skontatkować, na gg rzadko kiedy odpowiada, na forum też rzadko przesiaduje).

Z nudów zacząłem tworzyć sobie "niby" support FluxBB 1.3, jak ma to wszystko wyglądać itp. Co wy na takie coś?
http://daris.fhost.pl/pl/
FluxBB 1.3 rev216 + moje rozszerzenie Portal, styl przetransportowany z tąd big_smile , spolszczone gdzieś tak na oko 90% (wykorzystane spolszczenie Riklaumima (dobrze napisałem nick? ;] ) + aktualizacja go do svn przy pomocy mojego kolejnego rozszerzenia ;])