Temat: Jak zgrać całe forum nie mając dostępu do bazy?

Cześć

Problem dotyczy nieszczęsnego pun.pl i Ojca Dyrektora. Chciałem zabrać stamtąd jedno forum, ale ze względu na polityki tego serwisu - nie da się. Serwis nie udostępnia bazy danych pod żadną postacią i koniec tematu.

Muszę więc pomyśleć nad jakimś sprytnym grabberem, co by cały kontent strony w jakiś sposób zarchiwizować. Macie jakiś pomysł jak to zrobić?

Jeśli ktoś byłby w stanie napisać aplikację działającą po stronie serwera, będącą w stanie zassać każdy post do jakiejś bazy danych, to oczywiście jestem w stanie dobrze zapłacić za taką aplikację...

HELP sad

2

Odp: Jak zgrać całe forum nie mając dostępu do bazy?

Możesz zrobić kopię bazy danych modułem do panelu admina PunBB (wiem że takie coś istnieje ale nie pamiętam nazwy) i na drugim forum przywrócić kopię. Ale żeby to zrobić musisz mieć dostęp do ftp (a jak się domyślam to pun.pl tego nie daje, czy może jestem w błędzie?)

3

to byłoby zbyt proste wink pun.pl zarabia na reklamach i zgodnie z umową nikomu nie oddaje niczego. Nie ma dostępu do ftp, a w panelu nie ma opcji robienia backupu...

próbuję dalej... na razie udało mi się zassać całą zawartość i wyświetlać ją w sposób statyczny... kombinuję w jaki sposób teraz to wepchnąć do bazy danych. Macie jakieś pomysły?

4

Hmm... ręcznie? smile Wiesz, za odpowiednią opłatą to znajdziesz osobę, która przywróci wszystko z dokładnością co do sekundy smile

Kiedyś zadawałem głupie pytania... Teraz też zadaję, ale dzięki pewnym osobom już wiem, jak mądrzejsi ode mnie na takie pytania reagują big_smile.