Temat: PunBB jako profesjonalne forum
Przymierzam sie do założenia dużego forum, projekt ma być komercyjny, taki mały pierwszy biznes w internecie. Na razie tylko się przymierzam, teraz muszę wybrać forum które sprosta moim wymaganiom.
Proszę o obiektywne odpowiedzi czy pun BB nadaje się do potrzebnego mi zastosowania i na moje pytania
1. Forum ma obsługiwać sporą liczbę użytkowników moe na początku to będzie kilka tysięcy w przyszłości może kilkanaście albo kilkadziesiąt
2. Musi być wydajne bez problemu pracować przy dużych ilościach wizyt np. 10 000 i więcej w przyszłości
3. Jakiego potrzebuję serwera przy obciażaniach podanych wyżej? czy komercyjny serwer z nazwa.pl wystarczy?
4. Jak wygląda sprawa bezpieczeństwa w przypadku punBB słyszałem że na wiele for typu Przemo można się włamać bez większego trudu
5. Jak wygląda kwestia tworzenia kopii zapasowych forum? Czy jest to prosta czynność którą można wykonywać regularnie i często?
6. Jak wygląda ewentualne przeniesienie forum na inny serwer, czy da się to zrobić bezboleśnie, sprawnie, w miarę szybko i bez utraty danych?
7. czy istnieją dodatki do punBB lubczy da sie stworzyć taki dodatek (małym nakładem kosztów) który zliczałby ilość dziennych logowań osób z poszczególnych grup użytkowników?
a może do takich zastosowań polecacie zupełnie inny system forumowy? może jakiś komercyjny? im więcej onstruktywnych informacji uzyskam tym bardziej będę wdzieczny
pozdrawiam
Mateusz
z góry dziękuje za odpowiedzi