Temat: Integracja z własnym serwisem
Witam
Tak się złożyło że znajomy poprosił mnie o napisanie w stworzeniu serwisu z forum, przeglądając internet natrafiłem na skrypty forum punbb i tą stronę. W związku z czy mam parę pytań odnośnie integracji punbb (w php cokolwiek robiłem 4 lata temu więc proszę o wyrozumiałość
)
1. Czy opłaca się integrować punbb z własnym serwisem..., chodzi mi o to żeby forum zintegrować ze stroną a nie zmodyfikować forum tak jak jest to tutaj opisane (http://punbb.wiiem.pl/viewtopic.php?id=162). Jak wygląda dostęp do funkcji? czy można korzystać z pełnej funkcjonalności forum odwołując się tylko do nich? Szukam jakiegoś prostego skryptu forum który w łatwy sposób uda mi się zintegrować z layoutem strony, tak więc jeżeli w przypadku punbb jest to złożony proces to może ktoś mi poleci jakieś inne skrypty które można szybko i prosto zintegrować?
2. Czy są jakieś dodatki które dodają możliwość weryfikacji i zatwierdzania tożsamości użytkowników? Chciałbym zrobić tak aby na niektórych forach tematy mogły dodawać tylko osoby które zostały zweryfikowane przez admina. Najprościej by tutaj było dodać pole w tabeli user ale jak nadać prawa do konkretnych for?
3. Czy ma ktoś zmodyfikowany plik main.tpl (lub mógłby mi napisać jak go zmodyfikować) aby można było dodawać bloki po prawej stronie.
Pozdrawiam