1

Temat: punBB w PHPGegView

Zainstalowałem skrypt PHPGedView gdzie jednym z modułów jest forum punBB. Instalacja PHPGedView przebiegła pomyślnie lecz gdy chce wejść na forum  pojawia mi sie informacja:

An error was encountered
Error: Unable to connect to MySQL server. MySQL reported: .

Domyślam się, że punBB powinienem zainstalować osobno jednak gdy otwieram .../modules/punbb/install.php to mam:

Warning: require_once(modules/punbb/include/pgv.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/peewit/public_html/drzewo/modules/punbb/install.php on line 30

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'modules/punbb/include/pgv.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/peewit/public_html/drzewo/modules/punbb/install.php on line 30

Moze mi ktoś doradzić co powinienem zrobić?

2

Odp: punBB w PHPGegView

Hmm... na moje oko brakuje ci pliku konfiguracyjnego, który powinien być utworzony w czasie instalacji forum, ale jako iż instalowałeś nie samo punBB, to teraz są problemy.

IMO trzeba by:
a) samemu ręcznie zrobić plik konfiguracyjny;
LUB
b) w pliku install.php znaleźć linijkę require_once(pgv.php) po czym ze znajomością php ją wyciąć wink.

Aczkolwiek są to dosyć oryginalne sposoby lol.

Kiedyś zadawałem głupie pytania... Teraz też zadaję, ale dzięki pewnym osobom już wiem, jak mądrzejsi ode mnie na takie pytania reagują big_smile.