Temat: style
siema, jak zrobić żeby linki na forum nie były podkreślone? w plikach stylu mam text-decoration: none, a linki nadal są podkreślone
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FluxBB jest forkiem skryptu PunBB. Więcej informacji znajdziesz na stronie polskiego wsparcia FluxBB. Zapraszamy także na forum FluxBB.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
siema, jak zrobić żeby linki na forum nie były podkreślone? w plikach stylu mam text-decoration: none, a linki nadal są podkreślone
chodzi mi o:
Pokaż nowe posty
Pokaż wątki bez odpowiedzi
Powered by PunBB
Wczoraj 21:24:30
itp
bo menu wiem jak ![]()
Ostatnio edytowany przez js (2007-12-07 17:41:54)
Dwa wyjścia:
1. Przebrnij przez cały arkusz stylu i znajdź text-decoration, który psuje całą resztę.
LUB
2. Wpisz to: text-decoration:none !important;
hm nie pomogło.
może edytuję złe pliki?
bo edytuję tylko:
forum/style/Kontrast.css
wszędzie jest ustawione "TEXT-DECORATION: none" a nadal podkreśla. może powinienem zmienić coś w innym pliku?
oto mój kod:
/* 3. LINKS */
/****************************************************************/
/* 3.1 Remove underlining for main menu, post header links, post links and vertical menus */
#brdmenu A:link, #brdmenu A:visited, .blockpost DT A:link, .blockpost DT A:visited, .blockpost H2 A:link,
.blockpost H2 A:visited, .postlink A:link, .postlink A:visited, .postfootright A:link, .postfootright A:visited,
.blockmenu A:link, .blockmenu A:visited {
TEXT-DECORATION: none !important;
}
/* 3.2 Underline on hover for links in headers and main menu */
.blockpost H2 A:hover {TEXT-DECORATION: none !important;}co mam zrobić by nic nie podkreślało?
Ostatnio edytowany przez js (2007-12-08 12:21:23)
A spróbuj poszukać w style/imports/Kontrast_cs.css (czy jaka to tam końcówa w importach jest he he)
co prawda nie znam php, ale w Kontrast_cs.css nie mam "text-decoration" więc chyba nic tu nie wskóram (?)
Więc usuń wszystkie text-decoration, a potem metodą prób i błędów dojdź do rozwiązania, które chcesz osiągnąć.
ehh nie
text-decoration:none !important;tylko jak już
text-decoration:none;Pozdrawiam
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź