1

Temat: style

siema, jak zrobić żeby linki na forum nie były podkreślone? w plikach stylu mam text-decoration: none, a linki nadal są podkreślone

2

Odp: style

chodzi mi o:

Pokaż nowe posty
    Pokaż wątki bez odpowiedzi

Powered by PunBB

Wczoraj 21:24:30

itp

bo menu wiem jak smile

Ostatnio edytowany przez js (2007-12-07 17:41:54)

3

Dwa wyjścia:
1. Przebrnij przez cały arkusz stylu i znajdź text-decoration, który psuje całą resztę.
    LUB
2. Wpisz to: text-decoration:none !important;

Kiedyś zadawałem głupie pytania... Teraz też zadaję, ale dzięki pewnym osobom już wiem, jak mądrzejsi ode mnie na takie pytania reagują big_smile.

4

hm nie pomogło.
może edytuję złe pliki?
bo edytuję tylko:

forum/style/Kontrast.css

wszędzie jest ustawione "TEXT-DECORATION: none" a nadal podkreśla. może powinienem zmienić coś w innym pliku?

5

oto mój kod:

/* 3. LINKS */
/****************************************************************/

/* 3.1 Remove underlining for main menu, post header links, post links and vertical menus */

#brdmenu A:link, #brdmenu A:visited, .blockpost DT A:link, .blockpost DT A:visited, .blockpost H2 A:link,
.blockpost H2 A:visited, .postlink A:link, .postlink A:visited, .postfootright A:link, .postfootright A:visited,
.blockmenu A:link, .blockmenu A:visited {
    TEXT-DECORATION: none !important;
}

/* 3.2 Underline on hover for links in headers and main menu */

.blockpost H2 A:hover {TEXT-DECORATION: none !important;}

co mam zrobić by nic nie podkreślało?

Ostatnio edytowany przez js (2007-12-08 12:21:23)

6

A spróbuj poszukać w style/imports/Kontrast_cs.css (czy jaka to tam końcówa w importach jest he he)

Kiedyś zadawałem głupie pytania... Teraz też zadaję, ale dzięki pewnym osobom już wiem, jak mądrzejsi ode mnie na takie pytania reagują big_smile.

7

co prawda nie znam php, ale w Kontrast_cs.css nie mam "text-decoration" więc chyba nic tu nie wskóram (?)

8

Więc usuń wszystkie text-decoration, a potem metodą prób i błędów dojdź do rozwiązania, które chcesz osiągnąć.

9

ehh nie

text-decoration:none !important;

tylko jak już

text-decoration:none;

Pozdrawiam