Temat: [Propozycja] Kanał IRC?

A więc, przejdę od razu do sedna sprawy, a mianowicie co sądzicie o pomyślę utworzenia specjalnego kanału IRC na którym można by było rozmawiać pomagać zagubionym osobom itp. Osobiście mógłbym się tym zając, tak i jak również napisaniem Regulaminu takiego kanału, co wolno czego nie. Jest to 100% darmowe więc nie ma sie co martwić opłatami a przydać się może.

Czekam na wasze opinie.

Prośba do adminów: Jak można prosić to zróbcie jakąś ankietę.

2

Odp: [Propozycja] Kanał IRC?

IMO taki kanał stałby pusty. Na forum nieczęsto ktoś wchodzi, co dopiero na IRC'a (którego nie każdy umie obsługiwać - bo to pokolenie czaterii).

Kiedyś zadawałem głupie pytania... Teraz też zadaję, ale dzięki pewnym osobom już wiem, jak mądrzejsi ode mnie na takie pytania reagują big_smile.

3

Zawsze można napisać Tutrioal wink

4

Podpisuje sie pod opinia Venitara. Na tym kanale nie bedzie zbyt wiele osob...

Żyj tak, jakbyś miał umrzeć jutro. Ucz się tak, jakbyś miał żyć wiecznie. ~Mahatma Gandhi
PunBB | Simple Machines Forum

5

a ja dokańczam sie do opinii Venitara i ducha

6

Shunkiano - zobacz jak się Chat rozwija. Wyciągnij zatem wnioski.

7

Ergo - czat do zamknięcia. Nie żebym coś sugerował, ale w sumie forum sprawdza się jako forum, a chatbox raczej nie potrzebny, biorąc pod uwagę, że na forum udziela się kilka stałych osób, a reszta to przychodzi, pyta i zmienia skrypt.

Bo prawda jest taka, że póki co (czyt. póki jest wersja 1.2) to do tego silnika trzeba mieć trochę wiedzy, a lenie prędzej zmienią silnik, niż spróbują dojść do tego, dlaczego coś nie działa, a działać powinno (co nie zmienia faktu, że jak już dojdą do tego, to wychwalają silnik).

Trzeba poczekać, aż pojawi się wersja 1.3. Wtedy trzeba będzie spisać program, w którym określimy jak rozruszać polski support - co jednak będzie się łączyć z popularnością silnika.

Edit:
Oj coś mi mówi, że ten temat doprowadzi do małej reformy naszego supportu.

Ostatnio edytowany przez Venitar (2007-11-11 23:09:20)

Kiedyś zadawałem głupie pytania... Teraz też zadaję, ale dzięki pewnym osobom już wiem, jak mądrzejsi ode mnie na takie pytania reagują big_smile.

8

nie dojdzie do reformy ;P konserwatywni administratorzy nie pozwola na zadna rewolucje big_smile

Żyj tak, jakbyś miał umrzeć jutro. Ucz się tak, jakbyś miał żyć wiecznie. ~Mahatma Gandhi
PunBB | Simple Machines Forum

9

Heh - mimo tej wypowiedzi jestem pewien, że jak silnik 1.3 stanie się niezmiernie popularny, to do pewnej reformy trzeba będzie doprowadzić - choćby wyglądu smile