1

Temat: 1.3 blisko, bardzo blisko...

W skrócie:

- Zespół odpowiadający za rozwój PunBB 1.3 jest blisko wydania pierwszej wersji beta.
- Zautomatyzowany system rozszerzeń jest w końcu na ukończeniu.
- Stabilnej wersji można się spodziewać na przełomie 07/08.
- Twórcy wtyczek mogą przygotowywać się do portowania ich do nowego systemu.
- Wszystko jest na najlepszej drodze do wydania.

Pozostaje tylko trzymać kciuki za zespół developerów i mieć nadzieje, że w końcu doczekamy się nowej, rewolucyjnej wersji. Oficjalne tłumaczenie dla wersji beta będzie dostępne w tydzień po jej ukazaniu się, dlatego prosimy nie tłumaczyć jej na własną rękę i nie korzystać z niestabilnego PunBB produkcyjnie, gdyż w takim wypadku nie będziemy udzielać pomocy (w końcu to wersja do testów).

Pozdrawiam
Mateusz Wojnarowski

2

Odp: 1.3 blisko, bardzo blisko...

mam nadzieje ze to już jest pewne neutral
a w taki razie trzeba szykować już dokładne i oficjalne spolszczenie i co trzeba powiedzieć ja już sie zacznę powoli przestawiać na style do wersji 1,3 tylko najpierw muszę założyć nowy net smile
mam nadzieje ze dotrzymają słowa o będzie gotowa na tą datę smile a tak na serio to już sie nie mogę doczekać jej big_smile

Ostatnio edytowany przez gufi102 (2007-10-20 13:12:52)

3

Ja również nie mogę sie doczekać nowej wersji. Od kiedy pierwszy raz użyłem (zobaczyłem) tego skryptu forum, zawsze go chwaliłem i podziwiałem.

Jeśli autorzy skryptu dotrzymają słowa, to będzie to chyba najlepszy skrypt. Według mnie oczywiście, chociaż teraz też jest najlepszy.

4

IMO najlepszy byłby gdyby podstawowa instalacja miała wbudowany system sondy/ankiety smile.

Kiedyś zadawałem głupie pytania... Teraz też zadaję, ale dzięki pewnym osobom już wiem, jak mądrzejsi ode mnie na takie pytania reagują big_smile.

5

Teraz doinstalowanie go nie bedzie jakimś wielkim problemem :] 1 kliknięcie i po bólu tongue

Pozdrawiam
Mateusz Wojnarowski

6

Czyli coś na wzór MyBB? Ja jestem póki co na SMF (dzięki Wojnarowi tongue) ale jak to się mówi nigdy nie mów nigdy wink więc na 1.3 ostrzę sobie ząbki big_smile

Ostatnio edytowany przez TOMi83 (2007-10-21 12:19:12)

Moje fora hostuję na HostNine.com  - Niskie ceny, serwery w UK

7

Wojnar napisał/a:

Teraz doinstalowanie go nie bedzie jakimś wielkim problemem :]

No ja wiem big_smile tylko najpierw ktoś tą modyfikację będzie musiał przerobić pod nowe punbb.

Co do SMF - też miałem chwilę słabości, ale jednak... nie spełnia oczekiwań, jedyne co jest tam dobre to automatyczna instalacja dodatków. Jak wszystcy ostrzę ząbki na 1.3, bo wtedy to już będzie "PunBB, using it is poetry" big_smile.

Kiedyś zadawałem głupie pytania... Teraz też zadaję, ale dzięki pewnym osobom już wiem, jak mądrzejsi ode mnie na takie pytania reagują big_smile.

8

a ja sobie obczajam zawsze jakie nowe zmiany są w 1.3-dev, jak na razie 1.3-dev nie działa na PgSQL sad

9

a wyszla jakas beta moze?

10

beta nie, ale jest 1.3-DEV http://punbb.wiiem.pl/viewtopic.php?id=1085

11

poczekamy zobaczymy smile

12

Problem w tym, że niektórzy już czekać nie mogą - mój localhost już się grzeje, a co dopiero serwery smile

13

jest juz moze jakas officjalna data?

14

A teraz? Ma ktoś już jakieś nowe informacje?

15

Już wyszła beta
http://punbb.org/

Ostatnio edytowany przez daris (2008-01-30 10:02:16)