Temat: Drupal - co sądzicie?

Nie wiem czy to dobry dział, ale w końcu drupal to inny skrypt smile. Co sądzicie o tym silniku jako cms dla witryny? A może ktoś miał do czynienia z nim i jest chętny do pomocy?

Ostatnio znajoma poprosiła mnie, abym pomógł jest zrobić Layout dla jej strony opartej o drupalu, jako iż mam spore doświadczenie w tych sprawach. Jednak przyznam, że jak zobaczyłem jak ten drupal generuje kod to zwątpiłem... Podobno też strasznie obciąża procesor, ale jest dobry do budowy społeczności i rozbudowanych serwisów.

Co sądzicie?

Kiedyś zadawałem głupie pytania... Teraz też zadaję, ale dzięki pewnym osobom już wiem, jak mądrzejsi ode mnie na takie pytania reagują big_smile.

2

Odp: Drupal - co sądzicie?

to jest całkiem fajny skrypt ale nie wiem jak tam z bezpieczeństwem itp wink

Ostatnio edytowany przez gufi102 (2007-10-15 12:34:51)

3

Świetny CMS i CMF, tylko trzeba mieć pojęcie o tym jak zrobić stronę na tym...

Pozdrawiam
Mateusz Wojnarowski

4

I właśnie w tym tkwi problem. Bo np. jak tam sformatować niektóre elementy css'em skoro w kodzie możemy obserwować wspaniałe struktury typu:

class="tabs primary"

No chyba, że to używany przez moją znajomą silnik jest jakiś "inny" albo ja o czymś nie wiem smile. Z drugiej strony - gdybym poznał system dokładnie, to pewnie miał bym inne zdanie. Jednakże jak tutaj poznać, skoro drupal.pl częstuje nam tak wspaniałymi widoczkami jak kilkadziesiąt (kilkaset?) błędów bazy danych... Ech, jak potrzebna człowiekowi pomoc, to sam support jej potrzebuje.

A może znacie jakąś polską stronę, gdzie można by znaleźć pomoc techniczną do tego silnika? Z doświadczenia wiem, że moja znajomość technicznego angielskiego tworzy zbyt długie topici, w których próbuję wyjasnić o co mi chodzi heh.

@down:
Dziękuję :mrgreen:

Ostatnio edytowany przez Venitar (2007-10-19 21:44:33)

Kiedyś zadawałem głupie pytania... Teraz też zadaję, ale dzięki pewnym osobom już wiem, jak mądrzejsi ode mnie na takie pytania reagują big_smile.

5

http://drupal.letwist.net

mówisz i masz tongue

Pozdrawiam
Mateusz Wojnarowski

6

Co jak co, ale Drupal rządzi! wink