1

Temat: Tłumaczenia @ PunBB.ToX.pl

Lubisz skrypt PunBB? Chciał(a)byś pomóc w jego rozpowszechnianiu w naszym kraju?  Znasz dobrze język obcy lub ojczysty?

Zarejestruj się na stronie http://tlumaczenia.punbb.tox.pl/!

Tam otrzymasz dalsze instrukcje i pomoc od innych użytkowników. Zależnie od Twojej woli zostaniesz tłumaczem lub testerem i przyczynisz się do spopularyzowania tego znakomitego skryptu wśród osób nie znających obcych języków...

Żyj tak, jakbyś miał umrzeć jutro. Ucz się tak, jakbyś miał żyć wiecznie. ~Mahatma Gandhi
PunBB | Simple Machines Forum

2

Odp: Tłumaczenia @ PunBB.ToX.pl

no i wreszcie ogłoszenie jest tam gdzie powinno być smile

3

Nie rozumiem, po co tworzyć nowe forum skoro na tym może być dział / kategoria od tłumaczeń.

Moje fora hostuję na HostNine.com  - Niskie ceny, serwery w UK

4

TOMi83 napisał/a:

Nie rozumiem, po co tworzyć nowe forum skoro na tym może być dział / kategoria od tłumaczeń.

też prawda.

Z 1.2 tłumaczeń raczej wiele nie będzie, a 1.3 można na razie sobie odpuścić, do czasu ustabilizowania się kodu rozwojowego.

5

Riklaunim napisał/a:

Z 1.2 tłumaczeń raczej wiele nie będzie, a 1.3 można na razie sobie odpuścić, do czasu ustabilizowania się kodu rozwojowego.

ale niestety przez to ze nie jest przetłumaczone prawie nic do tego skryptu punbb traci nowych użytkowników sam wiem coś o tym bo już gdzieś to pisałem na tym forum ze jak komuś polecę Punbb to dopowiedz jest taka bo nie jest spolszczony i na tym rozmowa sie kończy (tu tez trzeba zwrócić uwagę na tych ludzi którzy nieznaną angielskiego bo nie każdy zna angielski na tyle dobrze żeby sobie z skryptem poradzić) tu chodzi o wersje 1,2

co do pytania czemu powstało tamte forum to napisze tyle powstał by bardzo wieki nieład itp. na tym forum chodzi taka kwestia tez była brana pod uwagę hmm

Ostatnio edytowany przez gufi102 (2007-08-04 15:15:07)

6

Teraz jest wielki nieład. 99% userów nie wie o tamtym forum, ten 1% może i wie ale z lenistwa nie będzie się przełączał (a tak by było widoczne wszystko w jednym miejscu).

A tak? Odrębna rejestracja, odrębne sesje, logowania, odrębne nieprzeczytane wiadomości.

Kto był taki twórczy i chciał sobie poprowadzić nowe forum tongue ?

Te forum jest maciupkie a wy jeszcze rozbijacie content na dwa fora ??

Ostatnio edytowany przez TOMi83 (2007-08-04 16:37:44)

7

Po pierwsze primo - zalozone forum to forum robocze.
Po drugie primo - na tym forum bedzie dzial, w ktorym beda oglaszane tlumaczenia
Po trzecie primo - dzieki malej liczbie uzytkownikow unikniemy tam potrzeby moderowania tematow, unikniemy nierzeczowych postow

Żyj tak, jakbyś miał umrzeć jutro. Ucz się tak, jakbyś miał żyć wiecznie. ~Mahatma Gandhi

8

Po czwarte primo można utworzyć na tym forum dział dla tłumaczy widoczny dla wszystkich ale z pisaniem dla grupy i w ten sposób twoje 3 primo odpada wink

9

TOMi83 wyobrażasz sobie takie długie forum bo ja nie poza tym duch bardzo dobrze napisał ja jeszcze dodam od siebie ze jeśli ktoś lubi ten skrypt tak jak np ja to jemu to jest naprawdę obojętne ja myślę ze jest dobrze jak jest teraz
trzeba tez powiedzieć ze będzie jeszcze jedna duża kategoria na forum wiec myślę ze dyskusja na ten temat powinna sie już zakończyć
a wracając jeszcze do liczby userów tego forum pewnie wzrośnie bo mam już plan co do tego

10

Riklaunim ma rację, dodam jeszcze od siebie, że nasra nam się banda dzieciaków i zwiększy liczba postów typu "jak to zainstalować". Też jestem za bazą spolszczeń, tyle że do 1.3 i dodawanych bezposrednio przez uzytkownikow i zatwiedzanych przez administracje. Ale po co skoro lepiej burdel zrobic ;p

Pozdrawiam
Mateusz Wojnarowski

11

wojnar jeśli ty mnie nazywasz dzieciakiem to ile ty musisz mieć lat smile 25/30 czy może więcej???
bo z tego co mi wiadomo to ty tyle nie masz smile
edit:
po za tym 60% aminów forów to dzieciaki jak będzie wszystko pl to nie będzie kłopotu bo teraz to wyglądamy jak szare myszy pod miotłą zawsze można przenieść bazę danych na te forum ale z tego co pamiętam to większość skryptów ma oddzielne fora które spolszczaj i robią style mi to jest obojętne najważniejsze żęby takie co istniało i działało co do wersji 1.3 to ona jak na razie nie jest stabilna jak ktoś to już napisał i dlatego jak tylko będzie stabilna będzie na 100% tłumaczona a znając ich wyczucie czasu powstanie ona za jakieś pół roku jak nie dłużej bo tą śpiewkę z 1.3 o ja już znam z chyba 2 albo i nawet 3 lata

Ostatnio edytowany przez gufi102 (2007-08-05 09:33:51)

12

umiesz ty czytac ze zrozumieniem? napisalem banda dzieciakow ktorzy beda widziec ze cos po polsku to zaczna pisac glupie posty - przyklad phpBB... wole wygladac jak szara mysz, ale zeby punbb uzywali profesjonalisci, ktorych moze byc nawet kilkoro, a nie tysiace dzieciakow. Osobne fora maja grupy tworzace mody a nie tlumacze, ot takie pieprzenie. Spiewka z nowym punbb - stary masz troche nierowno pod sufitem... zobacz sobie ile zrobiono i co ile sa aktualizacje, utworzono nawet grupe rozwojowa i prace nie sa zrzucane tylko na Rickarda.

Apeluje po raz tysieczny.. wypowiadajcie sie na tematy o ktorych macie jakiekolwiek pojecie, bo argumentacja niektorych zabija ;]

Pozdrawiam
Mateusz Wojnarowski

13

Dobra, tylko czemu wczesniej nikt nie zaporoponowal zeby tutaj utworzyc kategorie? Co ja mam teraz zrobic? Przetransferowac tematy tutaj?

14

a byli chetni? ile razy proponowalem mozliwosc pomocy przy tlumaczeniu?

Pozdrawiam
Mateusz Wojnarowski

15

Moim skromnym zdaniem tamto forum jest ok.
Proponuję tylko czyścić co tydzień listę Tłumaczy którzy nie wypowiadają się.
Unikniemy/Unikniecie zbędnych problemów.

16

ja powiem to krótko róbcie sobie co chcecie to wy jesteście tu adminami smile

17

O ile mi wiadomo to ja zajmowalem sie tlumaczeniem skryptu i modow, ktore chyba szlag trafil :E

Pozdrawiam
Mateusz Wojnarowski